Desert prajitura Craiasa zapezii

de Bucataras Monica in Prajituri, 25 Iul 2020 | 3611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de faină
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Crema de vanilie și crema de ciocolată
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 40 g amidon/faina
  • 250 g unt/margarină
  • 100 g ciocolata neagra
  • esenta de vanilie
  • Stratul de frisca
  • 400 ml smantana
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • nuca de cocos
  • 200 g biscuiti petit beurre
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craiasa zapezii:

Blat

Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele.

Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va omogeniza.

Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta, coaja de lamaie.

Compozitia se va omogeniza cu ajutorul unei linguri sau palete cu miscari usoare.

Se toarnă compozitia in tava tapetata cu hartia de copt, si va fi lasata in cuptorul incalzit pana ce aceasta va trece testul scobitorii,dupa ce se va coace va fi lasata sa se raceasca.

Crema

Intr-o oala vom pune laptele la incalzit iar intr-un bol vom bate ouale cu zaharul,dupa care vom adauga amidonul apoi treptat laptele fierbinte.

Vom pune  din nou pe foc amestecand continuu pana ce aceasta se ingroasa avand constistenta unei budinci.

 Crema va fi imparita in 2 boluri, in una vom adauga ciocolata, in cealalta adaugam esenta de vanilie si le vom lasa sa se raceasca.

Untul tinut  la temperatura camerei il batem spuma dupa care il impartim in doua parti egale adaugandu-l treptat si amestecand cu atentie sa nu taiem crema.

Frisca

Se mixeaza smantana pana ce se va omogeniza, vom adauga zaharul si se va mixa pana ce aceasta se intareste.

Asamblarea prajiturii: 

Intr-o tava adaugam blatul racit urmat de crema de ciocolata,apoi biscuiti trecuti prin lapte, acesta va fi urmat de crema de vanilie,dupa ce nivelam bine,lasam la frigider circa 1 ora  dupa care adaugam frisca si vom decora cu nuca de cocos sau ciocolata rasa (dupa preferinte).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craiasa zapezii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos (ciambellone soffice)