Clatite rumenite, cu dragoste pregatite
Pregatirea aluatului:
Se bat ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie .
Turnăm laptele şi amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu consistenta dorita. Depinde de cum vrem clatitele,mai groase sau mai subtiri.
După ce am terminat de pregătit aluatul, se acopera vasul şise lasa 20-30 minute să se odihnească într-un loc călduros(creşte puţin datorită drojdiei din bere) .
Pregtirea umpluturii;
Se mesteca două părţi brânză de vaci cu o parte smântână şi zahărul vaninilat (după gust);
Dupa ce am terminat de copt clatitele ,le umplem cu umplutura de branza si le servim calde sau reci. Pofta buna!
1
Clatitele vor fi mai pufoase datorita berii din compozitie.