Tochitura munteneasca

de Bucataras Monica in Porc, 28 Feb 2016 | 3320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc
  • 300 g carnati
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • 200 ml. vin alb/rosu
  • 100 ml. apa
  • 3 linguri bulion
  • 3 catei de usturoi
  • telemea (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura munteneasca:

Carnea se taie cubulete, iar carnatii ii taiem rondele. In uleiul incins adaugam ceapa taiata solzisori,dupa ce devine sticloasa punem cubuletele de carne si lasam sa se inabuse,apoi adaugam carnatii, mai lasam 10 minute si punem vinul ,100 ml apa si frunzele de dafin, acoperim si lasam la fiert in jur de 45 minute.Daca este nevoie mai adaugam apa sau vin. Dupa ce au trecut cele 40 de min condimentam cu sare si piper,adaugam cele 3 linguri de bulion diluat in apa ,punem usturoiul taiat feliute si mai lasam inca 10 minute la fiert. Se serveste alaturi de  mamaliguta  si ou ochi.Deasupra radem branza(optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura munteneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tigaie cu piure de cartofi si ciuperci trase la tigaie