Mucenici "rasfatati"

de Bucataras Monica in Dulciuri, 8 Mar 2016 | 1820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 600 g făină
  • 50 ml ulei
  • 50 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 50 g drojdie
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 praf sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru sirop:
  • 200 g zahăr
  • miere
  • coaja rasă de lămâie
  • 300 ml apă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici "rasfatati":

Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.

Maiaua se lasă câteva minute la dospit.Siropul se lasă la rece câteva minute şi, între timp, se cern 500 g de făină. Se face o gaură la mijloc şi se pun toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat, se lasă să crească la căldură. După ce a crescut, se presară făină pe masa şi se întinde cu sucitorul. Se taie fâşii, se răsucesc şi se formează opturi.Se coc in cuptorul incins la o temperatura de 150 c,se ung cu miere şi se ornează cu nucă măcinată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici "rasfatati"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti