publicat la 29.08.2015
publicat la 28.08.2015
publicat la 28.08.2015
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Conopida la cuptor
Desfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana intra furculita in ele (nu mai mult!). Le scoatem cu o sita, le presaram cu piper si lasam sa se raceasca....
Chiftelute marinate
Tocam verdeata, zdrobim usturoiul, cartoful curatat dam pe razatoarea fina si lasam la scurs sau il stoarcem cu mana. Amestecam ingredientele pentru chiftele si le prajim in ulei sau in cuptor fierbinte fara ulei. Intre timp pregatim sosul: calim putin ceapa tocata, adaugam rosiile taiate...
Ardei umpluti
Curatam si spalam zarzavatul, tocam nu foarte marunt si cu o crenguta de telina verde, punem la fiert intr-o cratita pe care ulterior o putem introduce in cuptor. Nu se fierbe in foarte multa apa! Intre timp pregatim ardeii si umplutura. Ardeii ii curatam si ii spalam....
Varza la cuptor cu coaste afumate
Scaricica se spala si se pune la fiert. Rosiile se oparesc, decojesc si se toaca marunt. Varza se toaca cat mai marunt, la fel si ceapa si ardeii si se pun la inabusit sub capac cu putina sare, foaia de dafin si un polonic de zeama de la scaricica. Dupa ce a fiert varza si scaricica se...
Escalop de vita
Carnea feliata se spala, se sterge de apa si se da prin faina alba. Se elimina excesul de faina de pe feliile de carne si se pun la prajit in ulei incins 1 -2 minut pe ambele parti. Zarzavatul se curata si se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se toaca nu foarte marunt, usturoiul se lasa...
Snitel vienez - Wiener Schnitzel
Feliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta, le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile, daca batem mult carnea de vita nu mai ramane suculenta dupa prajire), le dam cu sare si piper...
Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás
Carnea se spala si se taie cubulete mai mici. Bucatile se calesc in 2-3 linguri de ulei, pana isi schimba putin culoarea. Adaugam apa fiarta si lasam la fiert. Pana fierbe carnea curatam si tocam ceapa, telina si ardeii nu foarte marunt, morcovii si pastarnacul rondele. Le punem la calit sub...
Pui Kentucky (KFC)
Condimentele se amesteca foarte bine intr-un mojar (pistil), pana devin o pasta. Ciocanelele se spala, se sterg de apa si se ung cu o parte din pasta de condimente. Se la sa cateva ore acoperite, la frigider (eu am lasat 12 ore), dupa care se fierb in apa cu praf de sare pana intra furculita...
Ciorba de potroace (curcan)
Spalam carnea de curcan si punem la fiert intr-o oala mai mare, cca 1 h 30 min. (despumam cand este nevoie) Pana cand fierbe carnea pregatim zarzavatul si putin leustean, tocam foarte marunt, le lasam intr-o oala in care vom fierbe mai departe cu carnea. Dupa ce carnea a fiert aproape...
Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)
Carnea se spala, se taie felii mai groase si se bate foarte putin pe ambele parti. (grosimea sa ramana cca de un deget). Bucatile se prajesc la foc iute pe ambele parti in putin ulei pana cand se rumenesc (sau fara ulei in teflon). Intr-o cratita asezam carnea prajita, usturoiul, ceapa,...
Pipote de pui cu sos
Pipotele proaspete (sau decongelate) se curata, se spala foarte bine (eu am lasat in apa rece la frigider cca 30 min inainte sa le pun la fiert) si se pun la fiert in oala sub presiune. Intre timp pregatim sosul: tocam nu foarte marunt ceapa, ardeii si ii punem la calit cu 1 lingura de ulei si...
Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)
Ciolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare. Dupa ce a fiert ciolanul il scoatem pe un platou (nu trebuie fiert pana sa cada de pe os, doar pana intra...
Tocanita piperata de purcel
Curatam ceapa, o tocam rondele si punem la calit cu ardeiul tocat marunt in putina apa. Dupa ce s-au calit adaugam carnea de purcel. Le calim inca 10 minute sub capac, dupa care adaugam boia, piper negru, pasta de ardei iute. Se adauga imediat putina apa sa nu se arda boiaua si lasam sa fiarba....
Jumari de porc crocante
Taiem slanina in cubulete mici (4-5 cm), se sareaza si se pune la topit cu o cana de apa la foc mic. Bucatile se fierb pana se ridica la suprafata si untura devine transparenta (1 ora). Jumarile se scot cu o paleta in strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa care se pun intr-un vas din...
Friptura de miel (foarte frageda)
Se curata si se spala pulpa de miel foarte bine pana ramane carne fara pic de grasime (seu). Intr-o tava inalta asezam usturoiul verde, pe acest pat se aseaza pulpa. Se cresteaza cu un cutit ascutit toata suprafata pe ambele parti. Se unge (maseaza) foarte bine pe ambele parti cu ulei, sare,...
Piept de pui picant
Spalam bine pieptul de pui ( sa nu uitam, carnea de pui trebuie spalata foarte bine), il taiem in fasii de grosimea unui deget. Condimentam fasiile cu sare, piper si pasta de ardei iute, le acoperim si le lasam la frigider. (daca va place mai picant, puteti sa adaugati si un praf de chili)....