Ardei umpluti

de MOKUSKA in Vita, 2 Aug 2014 | 4394 vizualizari

 

Una din mancarurile mele preferate. De fiecare data cand ma duc acasa la mama, ea imi pregateste aceasta mancare. Trebuie sa recunosc, mie niciodata nu imi iese asa de buna ca ei.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei medii
  • 5 rosii mari
  • 400 g carne tocata vita
  • 3 linguri rase orez
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa
  • telina verde dupa gust
  • faina
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

 

Curatam si spalam zarzavatul, tocam nu foarte marunt si cu o crenguta de telina verde, punem la fiert intr-o cratita pe care ulterior o putem introduce in cuptor. 

Nu se fierbe in foarte multa apa!

Intre timp pregatim ardeii si umplutura.

Ardeii ii curatam si ii spalam. Carnea o amestecam cu orezul, sare, piper si telina verde tocata.

Umplem ardeii 3/4 cu carnea. Rosiile le oparim, decojim si zdrobim sa devina pasta. Lasam deoparte cca 150 ml, restul turnam peste supa, asezam si ardeii, adaugam sare dupa gust si lasam la cuptor 40 minute, pana scade apa.

Intre timp pregatim un sos: 3 linguri de ulei punem la incins, 2 linguri de faina se presara peste si se amesteca sa nu se arda, nu mai mult de 1 minut. Se presara cu 1/2 lingurita de boia si imediat se toarna pasta de rosii ce a ramas peste, sa nu se arda.

Lasam sa fiarba 1 minut, dupa care turnam cu ajutorul unei strecuratoare peste ardei, agitam bine cratita sa se amestece bine (nu se amesteca cu lingura).

Cratita o mai lasam la cuptor 10 minute.

 

TIPS-URI

1

mie imi place sa adaug putin zahar, sa devina dulce acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut cu carne de vitel si pui