Reteta mea preferata din conopida :).
unt sau margarina
Desfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana intra furculita in ele (nu mai mult!). Le scoatem cu o sita, le presaram cu piper si lasam sa se raceasca.
Ceapa si ardeiul le calim in putin unt, dupa care adaugam si carnea tocata la calit 15 minute. Luam de pe foc, adaugam sare, piper si boia dupa gust, dupa care lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit batem 2 oua cu smantana si amestecam cu carnea calita. Tapetam o tava sau vas yena cu unt si pesmet, asezam conopida fiarta, dupa care turnam deasupra amestecul de carne si presaram cu pesmet din abundenta. Se lasa la cuptor cca 30-40 minute, pana se rumeneste deasupra.
1
fara pesmet devine mai zemoasa mancarea