Friptura de miel (foarte frageda)

de MOKUSKA in Oaie, 22 Apr 2014 | 7829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de miel (am folosit pulpa din spate)
  • 1 lamaie
  • 1 cana de vin alb
  • ulei de masline
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • o felie de slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1/2 legatura de marar
  • 5 cartofi
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel (foarte frageda):

Se curata si se spala pulpa de miel foarte bine pana ramane carne fara pic de grasime (seu).

Intr-o tava inalta asezam usturoiul verde, pe acest pat se aseaza pulpa. Se cresteaza cu un cutit ascutit toata suprafata pe ambele parti. Se unge (maseaza) foarte bine pe ambele parti cu ulei, sare, piper, boia, zeama de lamaie, dupa care in crestaturi adaugam catei de usturoi si fasii de slanina si presaram pe ambele parti cu rozmarin (am folosit mai putin de jumatate de punguta). Se pastreaza la rece minimum 1 noapte. Inainte sa punem la cuptor in tava asezam langa carne (de preferat in spatiul ramas gol) rondele de cartofi peste care se aseaza ardeii feliati se presara cu sare, piper, boia, marar, rozmarin si putin ulei, peste care se toarna vinul si apa. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor cca 50 de minute, dupa care descoperim si lasam sa se rumeneasca.

Am servit cu castraveciori murati (de casa :) )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel (foarte frageda)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor