Pipotele proaspete (sau decongelate) se curata, se spala foarte bine (eu am lasat in apa rece la frigider cca 30 min inainte sa le pun la fiert) si se pun la fiert in oala sub presiune.
Intre timp pregatim sosul: tocam nu foarte marunt ceapa, ardeii si ii punem la calit cu 1 lingura de ulei si 5 linguri de apa sub capac. Lasam la foc foarte mic sa se faca incet, avand in vedere ca pipotele trebuie sa fiarba putin mai mult (cca 1h -1h.30 minute). Dupa ce s-au calit legumele adaugam sucul de rosii si putina apa daca este nevoie, foi de dafin (eu am pus 1 buc), mai lasam sa fiarba 10 minute sub capac (sa ramana si putina zeama in care sa mai fierbem si cu pipotele). Dupa ce pipotele s-au facut se amesteca cu sosul din legume si se mai lasa inca 5-7 minute sub capac la fiert, condimentam cu sare si piper. Verdeata (dupa gust) se adauga dupa ce am stins focul.