Ciorba de potroace (curcan)

de MOKUSKA in Curcan, 30 Mai 2014 | 5928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • tacam de curcan (am folosit spate)
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei galben si rosu
  • zeama de varza
  • 1 ou
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace (curcan):

Spalam carnea de curcan si punem la fiert intr-o oala mai mare,  cca 1 h 30 min. (despumam cand este nevoie)

Pana cand fierbe carnea pregatim zarzavatul si putin leustean, tocam foarte marunt, le lasam intr-o oala in care vom fierbe mai departe cu carnea.

Dupa ce carnea a fiert aproape de tot (dar nu cade de pe os), scoatem bucatile si le punem peste zarzavatul crud tocat, peste turnam zeama in care a fiert carnea (strecurand printr-o sita) si zeama de varza dupa gust. Lasam sa fiarba inca cca 30 minute. Inainte sa inchidem focul batem un ou cu putina zeama din ciorba si il turnam in ciorba clocotita, amestecand in continuu (sa se faca zdrente). La final adaugam leustean tocat, dupa gust, si stingem focul. Lasam sub capac inca 10-15 minute.

Se serveste cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace (curcan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

30.05.2014, 20:46

MOKUSKA 1

30.05.2014, 21:18

mamaieelena 1

31.05.2014, 06:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez gratinat cu carne