Un dulce simplu si rapid...
Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam zaharul, vanilia si mirodeniile.
Lasam sa se caleasca 10 minute. Adaugam grisul, amestecam si lasam merele sa se raceasca. Luam o foaie de placinta, o intindem pe masa de lucru, baza foii o ungem cu putin unt(acolo unde vom pune merele), punem 2-3 linguri mere pe toata latimea foii, adunam marginile si facem sul strudelul. La fel procedam cu toate foile si merele. Asezam strudelele intr-o tava unsa cu ulei, deasupra turnam untul ramas(s-a consumat putin din el) si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute, pana sunt usor rumene deasupra. Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar vanilat si servim.
Pofta buna!!
1
daca nu dorim un strudel cu foi crocante atunci acoperim tava dupa ce s-a racit cu folie alimentara
2
foile sa fie de buna calitate, sa nu fie zdrobite