LUK

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 28.11.2010

RETETE222
PRIETENI133
Retete

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2012

 Visinele se presara cu zahar(in vasul in care urmeaza sa fierbem dulceata) si se lasa peste noapte sau cateva ore.(eu le am lasat la frigider). Urmatoarea zi se pune oala cu visine si zahar la fiert de preferat pe o plita (asa sunteti siguri ca nu se va arde) la inceput puteti da focul...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Prajituri la 24 Iun 2012

Reteta de preparare a papanasilor Pregatiti pesmetul pentru inceput.Puneti uleiul impreuna cu pesmetul si zaharul intr-o tigaie nonaderenta si lasati pe foc mic amestecand mereu pana cand pesmetul se rumeneste(ca in poza). Puneti o oala larga,cu apa sa fiarba.  Amestecati branza cu...

Tort cu piscoturi si ciocolata

In Torturi la 10 Iun 2012

Pregatirea blatului: Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma tare albusurile impreuna cu apa si un praf de sare.Cand sau batut bine adaugati treptat zaharul si bateti in continuare pana cand devin spuma tare.Amestecati faina cu cacao si praful de copt.Incorporati o usor cu o lingura...

Prajitura Valurile Dunarii

In Prajituri la 10 Iun 2012

 Punem visinele la scurs pastrind 50ml din siropul din compot.Preincalzim cuptorul la 150 de grade. Mixam foarte bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi uleiul,mixam, punem 100ml lapte,mixam.Amestecam faina cu praful de copt si o incoporam bine(eu am folosit mixerul)in...

Pasta de zahar

In Prajituri la 6 Mai 2012

 Punem intr un vas lichidul.Adaugam gelatina si o lasam la hidratat.Punem apoi pe foc mic sa se topeasca gelatina(fara a o fierbe),impreuna cu mierea. Dupa ce s-a topit mierea si gelatina adaugam margarina topita.Omogenizam,tot pe foc,fara a fierbe.Se ia apoi de pe foc si se pune in bolul...

Sarmalute in foi de varza murata-la cuptor

In Porc la 6 Mai 2012

 Ceapa se taie marunt si se amesteca  impreuna cu carnea,sarea si piperul. Ungem cu ulei un vas de iena sau orice alt vas pe care il veti folosi pentru a fierbe sarmalele. Luam cate o frunza de varza(o varza o pastram pentru final),ii curatam nervurile mai tari ,punem carnea in...

Rulada aperitiv cu pateu

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2012

Blat: Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, sare,amestecand sa nu se  faca cocoloase  iar apoi dam de pe foc. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie...

Felii de trandafir

In Prajituri la 4 Mar 2012

  Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale. Crema: Batem...

Chinezoaica

In Prajituri la 4 Mar 2012

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor...

Pulpe de pui cacciatore

In Pui la 22 Ian 2012

  Pentru inceput rumenim putin ceapa in  tigaia in care am pus ulei.Adaugam apoi usturoiul,amestecam de cateva ori(nu trebuie sa se arda pt ca va fi amar).Adaugam boiaua,amestecam,punem pasta de tomate si ciupercile si lasam cca 1 min sa mai stea pe foc mic amestecand mereu.Condimentam...

Cartofi umpluti

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2012

 Fierbem cartofii in coaja ,pe jumatate,cam 15min dupa ce a inceput sa fiarba apa. Ii scoatem apoi din apa in care au fiert si ii racim in apa rece. Ii taiem pe jumatate pastrandu-le coaja.Scobim in mijlocul fiecarei jumatati lasand langa coaja si in scobitura un strat de cartof de 1...

Tort Somloi

In Torturi la 4 Dec 2011

Blat cu vanilie: Amestecam faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa rece.Dupa ce sunt tari adaugam treptat zaharul  si zaharul vanilat si mixam pana se intareste spuma.Cu paletele cu care am mixat albusurile mixam putin...

Desert tort cu trei creme de ciocolata

In Torturi la 4 Dec 2011

Blat:  Amestecati faina cu cacaua. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu apa spuma tare. Adaugati apoi treptat zaharul si bateti pana obtineti o bezea tare. Amestecati galbenusurile cu ulei si incorporati-le cu ajutorul unei linguri de lemn in albusuri. Adaugati apoi...

Pasta de slanina

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2011

Curatati slanina de pe soric.Curatati si ceapa.Dati slanina si ceapa prin masina de tocat carne.Puneti o apoi intr-un bol,condimentati cu sare si boia,amestecati bine si serviti cu..masura si un pahar de tuica(sa topeasca grasimea..)

Musaca de cartofi cu carne de porc

In Porc la 4 Dec 2011

 Curatati ceapa si taiati o marunt.Caliti in ulei pana sticleste,adaugati pasta de tomate,amestecati si apoi adaugati carnea tocata.Adaugati si apa,condimentati cu sare,piper si oregano si lasati sa fiarba la foc mic cca 40min. Intre timp spalati cartofii si puneti-i la fiert in apa cu...

Tort cu crema caramel

In Torturi la 1 Dec 2011

Separati albusurile de galbenusuri.Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele la foc mic.Luati de pe foc si amestecati-o cu cacao.Cand s-a mai racit putin amestecati-o cu galbenusurile. Mixati albusurile spuma tare,adaugati apoi zaharul,treptat si mixati in continuare.Dupa ce s-a intarit...

Galatopita

In Prajituri la 1 Dec 2011

Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara.Cand incepe sa fiarba adaugati untul, grisul,in ploaie amestecam mereu pana cand se ingroase.Luati de pe foc si raciti grisul.(eu l-am mutat intr-un vas pe care l-am pus in congelator)Dupa ce s-a racit adaugati ouale si mixati le bine sa...

Cornulete cu nuca si vanilie

In Prajituri la 1 Dec 2011

Amestecati margarina pastrata la temperatura camerei cu zaharul.Adaugati oul,iaurtul,zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Adaugati acum nuca si faina,treptat, amestecand sa se omogenizeze.La un moment dat va trebui sa scoateti compozitia si sa incorporati restul de faina...

Amandina speciala

In Prajituri la 6 Noi 2011

Incalziti cuptorul la 150 de grade.Ungeti tava cu unt si tapetati cu hartie de copt. Pregatire blat: Amestecati faina cu cacao si cu praful de copt.Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile spuma cu apa.Adaugati apoi zaharul,treptat mixand in...

Prajitura frageda cu mere(de post)

In Prajituri la 6 Noi 2011

 Pregatiti pentru inceput merele.Curatati-le de coaja si dati-le prin razatoarea mare.Scurgeti-le foarte bine de suc.Daca vi se par acrisoare adaugati 1-2 linguri de zahar(inainte de a pune merele in tava).Tot atunci adaugati si scortisoara. Aluat: Amestecati margarina pastrata la...

Prajitura cu ciocolata si visine

In Prajituri la 6 Noi 2011

 Pentru inceput pregatiti ingredientele pentru blat. Amestecati budinca impreuna cu faina si praful de copt.Incalziti cuptorul la 150 de grade. Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma tare impreuna cu apa,adaugati treptat zaharul.Amestecati...

Iahnie de fasole

In Porc la 6 Noi 2011

 Spalati fasolea.Puneti apa la fiert intr-o oala iar cand da in clocot puneti fasolea.Lasati sa fiarba 5 min,scoateti fasolea intr-o strecuratoare si umpleti din nou oala cu apa pentru a o pune la fiert.Eu am repetat de 3 ori procedeul(am fiert fasolea in 3 ape timp de 5 min.) Curatati...

Varza cu rosii la cuptor

In Porc la 27 Oct 2011

 Prajiti bucatile de burta in ulei,pe ambele parti.Scoateti apoi bucatile de burta pe o farfurie.Transferati uleiul in care ati prajit burta intr-un vas mai mare. Varza taiati-o marunt apoi framantati-o bine cu mainile,cu sare si piper. Taiati ceapa marunt si caliti-o in uleiul de mai...

Cotlet de porc cu rosii la cuptor

In Porc la 27 Oct 2011

  Taiati ceapa marunt.Pune ti ceapa  la calit in ulei.Adaugati apoi boiaua si pasta de tomate, sare,200ml apa si lasati inca 2-3 min la foc mic. Condimentam cotletele cu sare si piper.Punem compozitia de mai sus intr-un vas termorezistent apoi asezam feliile de cotlet.Taiem cealalta...

Snitel din ciuperci

In Mancaruri de legume la 27 Oct 2011

  Curatati ciupercile de coaja si codite.Taiati-le cubulete si fierbeti-le apoi in apa pentru 15min.Scurgeti apoi apa de pe ele,le puneti intr-un bol si cand sunt reci amestecati-le cu branza topita,oul,faina,cascavalul ras si sarea(daca vi se pare prea moale compozitia mai adaugati faina)....

Prajitura Tosca sau Picnic

In Prajituri la 2 Oct 2011

 Blat: Bateti albusurile spuma.Adaugati treptat zaharul si mixati in continuare.Dupa ce ati incorporat tot zaharul adaugati macu si nuca de cocos,treptat amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Adaugati apoi faina amestecat acu praful de copt.Puneti aluatul astfel obtinut...

Zacusca

In Mancaruri de legume la 2 Oct 2011

  Pentru inceput coacem vinetele si ardeii(daca aveti timp si rabdare coaceti si gogosarii-ii va da un gust mai dulce).Curatati vinetele si ardeii.Lasati la scurs. Dam prin masina de tocat carne ceapa,vinetele,ardeii si gogosarii(curatati in prealabil de seminte si cozi)-pe rand....

Melci cu nuca si scortisoara

In Piine la 2 Oct 2011

 Pentru inceput pregatim drojdia.Incalzim 80ml lapte cu o lingurita de zahar(doar cat s afie caldut).dizolvam drojdia si asteptam sa se umfle.(va dura intre 6-8min). Topim untul si apoi turnam peste el laptele(100ml) incalzit.Amestecam cu oul si cu zaharul pudra.Intr-un vas mai mare punem...

Prajitura cu prune si blat de frisca

In Prajituri la 25 Sep 2011

 Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus. Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa...

Foietaj cu nuca si dulceata de caise

In Prajituri la 25 Sep 2011

 Decongelam aluatul la temperatura camerei pana cand este destul de flexibil pentru a-l modela.Intindem aluatul. Amestecam dulceata cu nuca si scortisoara(si stafidele daca dorim).Intindem in mijlocul foii umplutura.Marginile exterioare le taiem fasii egale.Le impaturim apoi rand pe rand...

Afisate 31 - 60 din 222 retete    

Postari recente

publicat la 01.09.2013

Fursecuri cu bezea

publicat la 31.03.2013

Tort cu jeleu de zmeura

publicat la 31.03.2013

Strudel cu mar

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]