Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 18 Feb 2011 | 37531 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca mai e nevoie de introducere,,, imaginile spun totul :) ori de cate ori le vad mor de pofta, si de fel, nu sunt deloc o pofticioasa

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie si de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • faina cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam brânza impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand bine. Daca este necesar (aluatul obtinut e prea moale)  mai adaugam 1-2 linguri de faina si framantam bine aluatul.

Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite,  si, in tot atatea bilute, pentru discuri.
Cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul) formam discurile si bilutele

Punem uleiul la încins într-o tigaie sau într-o cratita adânca, si, la temperatura mica, rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti.

(daca focul arde prea repede papanasii se vor praji doar la exterior ramanad cruzi in interior)

Scoatem papanasii pe masura ce sunt prajiti  si ii punem la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hârtie.

Inainte de a ii servi pudram zaharul  vanilat si ii ornam cu smantana si dulceata dupa preferinta!

Eu am folosit dulceata de afine.

Se servesc calzi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

simo_brkic 1

06.02.2012, 01:54

am muncit intr un restaurant si faceam cam 30 pe zii = ))..din care cca.3 dispareau "pe drum" zilnic ahahah hihiih super!!

Dya Daniela Andrei 1

06.02.2012, 12:54

BuburuzaBubu 1

04.04.2012, 20:54

yaaamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci