Melci cu nuca si scortisoara

de LUK in Piine, 2 Oct 2011 | 5950 vizualizari

 

Nu am avut aparatul foto in timpul prepararii lor asadar o sa va prezint poze doar cu preparatul final.

 

INGREDIENTE

  • 180ml lapte
  • o lingurita zahar tos
  • 25gr drojdie proaspata
  • 40gr unt
  • 100gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 300gr faina

Pentru umplut:

  • 8 linguri de nuca
  • 3 linguri de zahar tos
  • o lingurita de scortisoara

Pentru uns:

  • lapte
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si scortisoara:

 Pentru inceput pregatim drojdia.Incalzim 80ml lapte cu o lingurita de zahar(doar cat s afie caldut).dizolvam drojdia si asteptam sa se umfle.(va dura intre 6-8min).

Topim untul si apoi turnam peste el laptele(100ml) incalzit.Amestecam cu oul si cu zaharul pudra.Intr-un vas mai mare punem faina.Turnam peste ea drojdia dospita si amestecul de mai sus.Framantam si lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul(cca 45-50min) ,eu l-am pus in geam ca era soare (dar sa nu deschideti geamul).

Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem pe blatul uns cu putin ulei,in forma dreptunghiulara.Punem pe toata suprafata aluatului umplutura si il rulam.Cu cutitul taiem "felii" din aluat pe care le asezam apoi in tava in care am pus hartie de copt.Ii lasam sa se coaca aprox. 35-40min lafoc mediu(se vor rumeni frumos) .

Pentru uns amestecam laptele cu zaharul si cu scortisoara.Eu am uns din belsug melcii fierbinti ,imediat ce i-am scos din cuptor.Au absorbit rapid tot lichidul si au primit un plus de aroma de scortisoara.Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

LUK 1

20.10.2011, 16:32

multumesc Kori

brunetica 1

22.10.2011, 08:10

immmmm o nebunie, se simte mireasma pana la mine, cand e vorba de scortisoara hop si eu

LUK 1

24.10.2011, 09:04

ma bucur ca iti plac bruntetzico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen