Dulceata de visine

de LUK in Dulceata / Gem, 24 Iun 2012 | 4407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5kg visine(cantitatea de visine fara samburi)
  • 2.5 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

 Visinele se presara cu zahar(in vasul in care urmeaza sa fierbem dulceata) si se lasa peste noapte sau cateva ore.(eu le am lasat la frigider).

Urmatoarea zi se pune oala cu visine si zahar la fiert de preferat pe o plita (asa sunteti siguri ca nu se va arde) la inceput puteti da focul mare pana incepe sa fiarba apoi fierbeti la foc mic amestecand la inceput,pana incepe sa se lege.Eu am fiert o intr o oala groasa,pe plita deci n a fost nevoie sa mestec mereu in ea.Adaugati acum si sucul de lamaie.

La un moment dat in timpul fierberii va iesi o spuma roz pe care,la carte spune ca trebuie sa o indepartati.Eu nu am facut asa fiindca oala in care am fiert dulceata a fost cam mica si riscam sa dau si visinele afara.Am luat o doar din unele locuri mai accesibile;)..asa..am fiert 1 ora apoi am oprit focul pentru ca a trebuit sa plec de acasa..am continuat urmatoarea zi si am mai fiert o inca 2 ore...acuma,tot la carte zice ca dulceata e gata daca atunci cand picuri pe o farfurie stropii iar acestia sunt "inchegati'..eu am pus putina zeama si am pus o in frigider sa vad cum se comporta,era mai lichida decat mierea si am zis ca e ok..noua ne plac dulceturile mai lichide nu consistente ca gemul.Oricum pe masura ce sta depozitata ea se mai intareste.

Fierbinte am pus o in borcane.Aici am vazut si eu pe la  fete ca e bine sa pui lama unui cutit sub borcan ca sa nu crape.Asa am facut.N a crapat.Am umplut borcanele,le am sprijinit pe capac,le am invelit cu un prosop si le am lasat la racit la temperatura camerei pana urmatoarea zi cand le am depozitat in pivnita..la soacra mea:).

A iesit foarte buna,putin cam dulce deci cred ca mergea si mai putin zahar(daca aveti visine dulci puteti pune doar 2 kg zahar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

25.06.2012, 14:01

parfumata

LUK 1

25.06.2012, 14:09

multumesc

elucubratiiculinare 1

25.06.2012, 16:13

buna rau, si eu am facut anul acesta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de vişine cu zmeură