Visinele se presara cu zahar(in vasul in care urmeaza sa fierbem dulceata) si se lasa peste noapte sau cateva ore.(eu le am lasat la frigider).
Urmatoarea zi se pune oala cu visine si zahar la fiert de preferat pe o plita (asa sunteti siguri ca nu se va arde) la inceput puteti da focul mare pana incepe sa fiarba apoi fierbeti la foc mic amestecand la inceput,pana incepe sa se lege.Eu am fiert o intr o oala groasa,pe plita deci n a fost nevoie sa mestec mereu in ea.Adaugati acum si sucul de lamaie.
La un moment dat in timpul fierberii va iesi o spuma roz pe care,la carte spune ca trebuie sa o indepartati.Eu nu am facut asa fiindca oala in care am fiert dulceata a fost cam mica si riscam sa dau si visinele afara.Am luat o doar din unele locuri mai accesibile;)..asa..am fiert 1 ora apoi am oprit focul pentru ca a trebuit sa plec de acasa..am continuat urmatoarea zi si am mai fiert o inca 2 ore...acuma,tot la carte zice ca dulceata e gata daca atunci cand picuri pe o farfurie stropii iar acestia sunt "inchegati'..eu am pus putina zeama si am pus o in frigider sa vad cum se comporta,era mai lichida decat mierea si am zis ca e ok..noua ne plac dulceturile mai lichide nu consistente ca gemul.Oricum pe masura ce sta depozitata ea se mai intareste.
Fierbinte am pus o in borcane.Aici am vazut si eu pe la fete ca e bine sa pui lama unui cutit sub borcan ca sa nu crape.Asa am facut.N a crapat.Am umplut borcanele,le am sprijinit pe capac,le am invelit cu un prosop si le am lasat la racit la temperatura camerei pana urmatoarea zi cand le am depozitat in pivnita..la soacra mea:).
A iesit foarte buna,putin cam dulce deci cred ca mergea si mai putin zahar(daca aveti visine dulci puteti pune doar 2 kg zahar).