Chinezoaica

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2012 | 11304 vizualizari

 

Am vazut mai multe variante ale acestei prajituri.Eu am facut reteta vazuta la Miha.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 150gr zahar
  • 200gr unt 
  • 40gr cacao
  • 100gr faina
  • 1 praf copt
  • esenta rom
  • 250gr nuca
  • optional 2-3 patratele de ciocolata amaruie taiata mic

Glazura:

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar(am pus zahar pudra)
  • esenta rom-optinal
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor .

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava  tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de tarta primita de la bucataras si nu a trebuit sa mai ung cu nimic sau sa folosesc hartie de copt,are 26cm diamatru).Presarati ciocolata taiata marunt si coaceti la 145 de grade cca 30min.

Glazura:

Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta  pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.Eu am lasat o mai mult si s-au intarit f tare.

Se lasa la racit in tava dupa care portionam si optional presaram ciocolata rasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

05.03.2012, 11:44

bun bun

Adinuta 1

05.03.2012, 13:19

alinutzika 1

05.03.2012, 15:08

arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica