Chinezoaica

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2012 | 11013 vizualizari

 

Am vazut mai multe variante ale acestei prajituri.Eu am facut reteta vazuta la Miha.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 150gr zahar
  • 200gr unt 
  • 40gr cacao
  • 100gr faina
  • 1 praf copt
  • esenta rom
  • 250gr nuca
  • optional 2-3 patratele de ciocolata amaruie taiata mic

Glazura:

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar(am pus zahar pudra)
  • esenta rom-optinal
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor .

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava  tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de tarta primita de la bucataras si nu a trebuit sa mai ung cu nimic sau sa folosesc hartie de copt,are 26cm diamatru).Presarati ciocolata taiata marunt si coaceti la 145 de grade cca 30min.

Glazura:

Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta  pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.Eu am lasat o mai mult si s-au intarit f tare.

Se lasa la racit in tava dupa care portionam si optional presaram ciocolata rasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

05.03.2012, 11:44

bun bun

Adinuta 1

05.03.2012, 13:19

alinutzika 1

05.03.2012, 15:08

arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica