Prajitura frageda cu mere(de post)

de LUK in Prajituri, 6 Noi 2011 | 24718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina 
  • 200gr zahar
  • 550gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1.5-2 kg mere
  • optional scortisoara
  • gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere(de post):

 Pregatiti pentru inceput merele.Curatati-le de coaja si dati-le prin razatoarea mare.Scurgeti-le foarte bine de suc.Daca vi se par acrisoare adaugati 1-2 linguri de zahar(inainte de a pune merele in tava).Tot atunci adaugati si scortisoara.

Aluat:

Amestecati margarina pastrata la temperatura camerei cu zahar.Adaugati praful de copt stins cu zeama de lamaie.Incorporati faina prin framantare.Va trebui sa obtineti un aluat moale(cu cat e mai moale cu atat mai frageda va fi prajitura).Impartiti aluatul in 2.Presarati blatul de lucru cu faina si intindeti pe rand cate o foaie.

Puneti prima foaie in tava.Presarati gris.Aranjati merele uniform.Presarati gris deasupra.Intindeti ce ade a doua foaie si asezati-o peste mere.Intepati-o din loc in loc cu o furculita si apoi coaceti prajitura la foc mediu,150 de grade timp de 45 de min.

Dupa ce s-a copt o puteti pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea