Pregatiti pentru inceput merele.Curatati-le de coaja si dati-le prin razatoarea mare.Scurgeti-le foarte bine de suc.Daca vi se par acrisoare adaugati 1-2 linguri de zahar(inainte de a pune merele in tava).Tot atunci adaugati si scortisoara.
Aluat:
Amestecati margarina pastrata la temperatura camerei cu zahar.Adaugati praful de copt stins cu zeama de lamaie.Incorporati faina prin framantare.Va trebui sa obtineti un aluat moale(cu cat e mai moale cu atat mai frageda va fi prajitura).Impartiti aluatul in 2.Presarati blatul de lucru cu faina si intindeti pe rand cate o foaie.
Puneti prima foaie in tava.Presarati gris.Aranjati merele uniform.Presarati gris deasupra.Intindeti ce ade a doua foaie si asezati-o peste mere.Intepati-o din loc in loc cu o furculita si apoi coaceti prajitura la foc mediu,150 de grade timp de 45 de min.
Dupa ce s-a copt o puteti pudra cu zahar pudra.