Reteta de blat este preluata de la reteta de "Chec cu frisca" al Laurei Adamache careia ii multumesc.
Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus.
Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si aranjam prunele deasupra(eu le am presat putin si s-au cam lasat..).Coacem in cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 40min(incercati cu scobitoarea mijlocul prajiturii..daca scobitoarea iese curata inseamna ca si aluatul e copt).
Ei , acum ca s-a copt aveti 2 variante:
1.Pudrati prajitura fierbinte cu zahar pudra si o serviti ca atare(de preferat sa o taiati cand s-a racit)
2.Incercati sa scoateti prajitura din tava si sa o rasturnati cu prunele in sus(eu am preferat sa tai bucati pentru ca prunele erau prea jos in aluat si nu as fi putut scoate prajitura cu totul fara a ramane prunele lipite de tava).Ei dupa ce scoateti prajitura..bucati sau intreaga..ornati cu frisca lichida batuta tare si presarati deasupra scortisoara.
E delicioasa.Pofta buna!