Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete

Clatite brasovene

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2010

Umplutura: Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;)   Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se...

Fasole facaluita

In Mancaruri de post la 8 Noi 2010

Fasolea se pune in apa , seara. Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana. Fiind o reteta din Ardeal, smantana  nu putea lipsi,...

Boccelute de clatite cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2010

Se face aluatul amestecand toate ingredientele si se prajesc clatitele. Se lasa deoparte pana se pregateste umplutura. Intr-o tigaie cu 1 lingura ulei se pun: pieptul de pui taiat in bucati mici, ardeiul gras si ceapa verde tocate marunt. Se lasa pe foc pana se inmoaie toate . Se lasa sa se...

Paste penne cu sos de mustar

In Penne la 8 Noi 2010

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece. Mustarul se amesteca cu galbenusul de ou si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Dupa ce sosul s-a legat si a crescut se adauga sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Pastele se pun intr-un bol,peste ele se adauga :...

Pui manastiresc

In Pui la 3 Noi 2010

Carnea de pui se taie in bucati mai mici ,se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pune la rumenit in o lingura cu unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic , pentru 10-15min, sa se patrunda. Afumatura se taie felii...

Bors de peste

In Ciorbe la 3 Noi 2010

Va povesteam in reţeta - ceapa umpluta cu  icre de crap     despre Conul Costache Labusca- om al Deltei si mare amator de mancaruri pescaresti. Iată ce ştia  acesta  despre borşul de peşte:     " Cand zicem borş de peşte nu trebuie sa...

Conopida cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Conopida se spala si se desface in buchetele.Se pune un vas cu apa si sare la fiert iar cand apa da in clocot se adauga conopida si se fierbe cateva clocote. (Nu prea mult pentru a nu-si pierde proprietatile). Conopida ar trebui sa ramana "al dente".Se scurge bine de apa si se lasa sa...

Tartine cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2010

Ciupercile taiate in bucati mici,se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc pana ce se inmoaie. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, se adauga usturoiul tocat fin si vinul. Se lasa pe foc pana cand se evapora vinul, apoi se adauga smantana,cateva picaturi cu zeama de...

Savarine

In Prajituri la 31 Oct 2010

Aluat: Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina.    Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit. Conform...

Supa crema de dovleac

In Supe la 31 Oct 2010

Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici.  Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele. Dovleacul poate fi...

Cornete umplute

In Prajituri la 31 Oct 2010

Se bat ouale cu zaharul ,se adauga laptele, esenta , bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in foaie subtire si se taie in fasii lungi cu care se imbraca apoi formele de cornete. Se coc 15-20...

Pumpkin rolls

In Prajituri la 31 Oct 2010

Aluat : Drojdia se amesteca bine cu o lingurita de zahar, se adauga laptele caldut, ouale batute cu zaharul, untul, sarea si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale care se lasa sa creasca, la loc cald. Umplutura: Dovleacul se pune la calit impreuna cu untul si zaharul.Cand s-a...

Dovlecei de Halloween

In Dulciuri la 31 Oct 2010

300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt pana cand se inmoaie , apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform.  Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, faina si piureul. Se framanta aluatul si se lasa...

Spider Cookies

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Untul se mixeaza cu zaharul ,se adauga sarea ,galbenusurile, laptele, esenta si faina. Se amesteca totul si nu se framanta prea mult, daca vrem ca fursecurile sa iasa cat mai fragede. Cu cat framantam mai mult cu atat aluatul devine elastic, scade in cuptor si devine foarte crocant...

Tarte cu piure de mere si frisca

In Prajituri la 17 Sep 2010

Piure: Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru 7-8 minute. Se scurg de  apa ,se adauga unt, scortisoara, zahar farin  si se paseaza cu blenderul. Crema: Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina , esenta , crema de branza si...

Paste cu branza si sos bechamel

In Paste la 16 Sep 2010

Sosul bechamel este unul dintre sosurile frantuzesti de baza. Se foloseste ca atare sau ca adaos in diferite preparate din bucataria frantuzeasca si nu numai. Cum se obtine: Laptele( 500 ml ) se aromatizeaza cu o jumatate de ceapa, un catel de usturoi si  o frunza de dafin. Se...

Ardei copt umplut cu branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2010

Ardeii se coc ,se decojesc si se golesc de seminte, cu grija , sa ramana intregi.  In locul ramas gol se introduce cate o felie de branza sau cascaval. Ouale se bat cu sare si  piper. Pesmetul se amesteca cu susan. Se trece fiecare ardei umplut cu branza prin faina, ou, apoi...

Rulada cu crema cappuccino

In Prajituri la 15 Sep 2010

Blat: Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se toarna compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se coace 9-10 minute. Se rastoarna pe un servet umed si se ruleaza impreuna cu acesta. Se lasa sa se raceasca. Crema: 100 ml frisca se pun...

Zacusca de ardei

In Zacusca la 15 Sep 2010

Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii  si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 10 Sep 2010

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza ,apoi se amesteca cu  gris, ulei, sare, zahar si faina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca apoi cu zahar tos si scortisoara. Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In...

Ghiveci frantuzesc

In Mancaruri de legume la 10 Sep 2010

Se taie ceapa pestişori ,morcovul betişoare subţiri ,bacon-ul felii . Se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 5-6 minute. Se adauga o cana cu apa si se acopera tigaia cu un capac. Dupa alte 5-10 minute, cand apa a scazut ,se adauga sare, piper, fasolea fiarta separat si...

Rulada din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza ,se feliaza si se bate usor.Se condimenteaza cu sare si piper. Resturile de carne ramase se toaca marunt si se pun la calit in putin unt, impreuna cu ceapa, usturoiul si 3 felii de bacon, taiate marunt, pana se inmoaie toate. Separat se prajeste...

Dulceata de prune decojite

In Dulceata / Gem la 5 Sep 2010

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape. Se decojesc si se cresteaza cu un cutit la capete ,apoi se scot samburii impingandu-i  cu un betisor . Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 5 Sep 2010

Umplutura: Se paseaza bine branza proaspata ,se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul ,zaharul si stafidele. Aluatul: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si se adauga restul ingredientelor. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. Se unge o tava cu ulei...

Tort cu mere

In Torturi la 3 Sep 2010

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara ,cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele. Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul se adauga...

Muffins cappuccino

In Prajituri la 3 Sep 2010

Se mixeaza ouale cu zaharul ,se adauga smantana, untul topit si faina amestecata cu praful de copt,cacaua si praful de cappuccino. Se umplu formele de briose cu aluat si se pun deasupra bucati din ciocolata cu crema de cappuccino.Se coc 15-20 min. in cuptorul deja fierbinte. Crema:...

Briose cu crema din nuca de cocos

In Prajituri la 2 Sep 2010

Aluatul de briose: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga  galbenusurile, smantana,untul topit, esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca bine cu mixerul. Crema de cocos: Se bat albusurile spuma.Se...

Rulada cu prune si crema de branza

In Prajituri la 1 Sep 2010

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aprox.10-15 minute , in cuptorul incalzit inainte. Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un...

Pui cu legume si sos curry

In Pui la 31 Aug 2010

Pieptul de pui se spala, se dezoseaza si  se taie in bucati mici. Acestea se pun intr-un bol si se toarna peste ele iaurtul amestecat cu sare, piper, zeama de lamaie si curry. Se lasa la rece timp de o ora. Bucatile de pui se scot  din marinata , se rumenesc in ulei incins apoi...

Drob de pasare

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2010

Se fierb pipotele si ficatul si apoi se toaca marunt. Se toaca la fel si restul verdeturilor. Se amesteca apoi maruntaiele cu verdeturile ,4 oua, si se asezoneaza cu sare,piper si condimente dupa gust. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia. Se aseaza...

Afisate 181 - 210 din 414 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]