Prajitura cu branza

de Julie in Prajituri, 5 Sep 2010 | 11663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 6 oua,
  • 16 linguri zahar,
  • 16 linguri ulei,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • 1 praf de copt,
  • 100 ml smantana,
  • o cana faina.
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci,
  • 100 g smantana,
  • 4 oua,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 2 linguri gris,
  • 1 cana zahar,
  • 100 g stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Umplutura:

Se paseaza bine branza proaspata ,se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul ,zaharul si stafidele.

Aluatul:

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si se adauga restul ingredientelor. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale.

Se unge o tava cu ulei si se presara cu faina. Se toarna prima jumatate din cantitatea de aluat si se coace pe jumatate( 7-8 minute) Se scoate tava, se aseaza umplutura si se  toarna si restul de aluat. Se mai coace inca 25-30 minute.

Se pudreaza cu zahar farin. Este delicioasa servita calda dar nici rece nu e de refuzat ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice