Fursecuri in forma de cadouri pentru Craciun

de Julie in Prajituri, 22 Dec 2012 | 9855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 1 galbenus de ou,
  • 130 g faina + inca 115g,
  • 15 g cacao,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri in forma de cadouri pentru Craciun:

Se amesteca untul cu zaharul pudra, esenta si galbenusul de ou, pana cand se obtine o crema omogena, care se imparte in doua parti egale.
In prima parte se adauga 130 g faina si se formeaza aluatul alb, iar in cea de-a doua se adauga 115 g faina si cacaoa, obtinad aluatul maro.
Se lasa la frigider, invelite in folie alimentara, timp de 30 minute.
Formarea fursecurilor:
Se intinde aluatul alb in foaie de 6 mm grosime, apoi se taie longitudinal in patru benzi.
Din aluatul cu cacao se pune deoparte putin, pentru formarea funditelor, iar restul se intinde in foaie de 4 mm grosime si se taie in doua benzi cu latimea egala cu a celor albe.
Se suprapun cate doua benzi albe cu cate o banda de cacao la mijloc.
Fiecare „constructie” astfel obtinuta se taie pe lung, in doua benzi inguste.
(Se ung intre ele cu albus de ou batut.)
Se unesc apoi cate doua benzi inguste dungate, cu cate o foaie de cacao la mijloc, de marimea benzilor, asezata perpendicular.
Se infasoara fiecare in folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 minute, dupa care se taie cu cutitul cadoutele si se aseaza „culcate” in tava tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza si funditele formate din aluatul de cacao ramas si se pune cate o bobita din aluat alb la mijloc. Fursecurile se coc la 175 de grade, timp de 10-15 minute.
(Nu am facut prea multe fotografii din timpul prepararii, eram mult prea absorbita de asezarea aluatului... dar, puteti vedea mai multe imagini la Gail, de la care m-am inspirat si eu.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri in forma de cadouri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah