Se amesteca untul cu zaharul pudra, esenta si galbenusul de ou, pana cand se obtine o crema omogena, care se imparte in doua parti egale.
In prima parte se adauga 130 g faina si se formeaza aluatul alb, iar in cea de-a doua se adauga 115 g faina si cacaoa, obtinad aluatul maro.
Se lasa la frigider, invelite in folie alimentara, timp de 30 minute.
Formarea fursecurilor:
Se intinde aluatul alb in foaie de 6 mm grosime, apoi se taie longitudinal in patru benzi.
Din aluatul cu cacao se pune deoparte putin, pentru formarea funditelor, iar restul se intinde in foaie de 4 mm grosime si se taie in doua benzi cu latimea egala cu a celor albe.
Se suprapun cate doua benzi albe cu cate o banda de cacao la mijloc.
Fiecare „constructie” astfel obtinuta se taie pe lung, in doua benzi inguste.
(Se ung intre ele cu albus de ou batut.)
Se unesc apoi cate doua benzi inguste dungate, cu cate o foaie de cacao la mijloc, de marimea benzilor, asezata perpendicular.
Se infasoara fiecare in folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 minute, dupa care se taie cu cutitul cadoutele si se aseaza „culcate” in tava tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza si funditele formate din aluatul de cacao ramas si se pune cate o bobita din aluat alb la mijloc. Fursecurile se coc la 175 de grade, timp de 10-15 minute.
(Nu am facut prea multe fotografii din timpul prepararii, eram mult prea absorbita de asezarea aluatului... dar, puteti vedea mai multe imagini la Gail, de la care m-am inspirat si eu.)