Zacusca de ardei

de Julie in Zacusca, 15 Sep 2010 | 12763 vizualizari

 

Cand spui zacusca spui toamna, spui bucatarie traditionala ,spui ...mmm!! yamy!! :) Orice gospodina ,furnicuta harnicuta isi face loc in camaruta pentru populara si delicioasa conserva... Atat de pupulara este zacusca la noi incat se face aproape din orice: vinete,ardei,ciuperci,fasole,telina,mere,dovlecei,conopida...Schimbi doar ingredientul principal si obtii cu totul altceva...O nebunie de mancare facuta toamna ,numai buna de mancat iarna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg  ardei,
  • 500 g ceapa,
  • 500 g morcov,
  • 200 g bulion, 
  • 150 ml ulei,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ardei:

Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii  si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute dupa care se adauga bulionul . Se da vasul la cuptor  30-45 minute, pana cand zacusca scade si e numai buna de pus in borcane.

Este foarte buna si servita imediat, dar gustul se desavarseste in camara, dupa ce a trecut un timp...si aromele s-au combinat perfect  ;)

TIPS-URI

1

Eu am taiat toate legumele in cuburi mici pentru ca asa imi place sa le vad in zacusca , dar tu, daca te grabesti , da totul prin masina de tocat sau prin blender-pasta obtinuta va avea acelasi gust inconfundabil!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Miha 1

15.09.2010, 21:22

Eiii...zacusca mi-am facut si eu zilele astea. Faina prezentare.

nadina73 1

16.09.2010, 18:34

asa o fac si eu super buna numai ca nu pun boia

Julie 1

17.09.2010, 08:02

Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole