Fasole facaluita

de Julie in Mancaruri de post, 8 Noi 2010 | 9787 vizualizari

 

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine mestecare,cu muraturi desigur."

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 250 ml ulei,
  • sare,
  • 2 cepe,
  • 1 lingurita boia,
  • 2-3 linguri smantana ( daca vreti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fasolea se pune in apa , seara. Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana.

Fiind o reteta din Ardeal, smantana  nu putea lipsi, nu?   ;)   Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia. Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.

Asa se face in Ardeal  " fasolea facaluita" , dupa cum ne spune Radu Anton Roman.  Mai la sud ,prin Tara Romaneasca , mancarea se numeste "fasole batuta" , in ea se mai adauga si 2-3 catei de usturoi bine pisati, iar de smantana nici vorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

aziz 1

12.11.2010, 18:53

yam yam

Pasiune pentru bucatarie 1

19.11.2010, 21:23

doamne ador fasolea cu ceapa

Aurelia 07_07 1

14.12.2019, 17:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata