Dulceata de prune decojite

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Sep 2010 | 12301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1kg zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • apa de var
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune decojite:

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.
Se decojesc si se cresteaza cu un cutit la capete ,apoi se scot samburii impingandu-i  cu un betisor .

Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de  legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Este o dulceata  aromata  si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii  de prune in coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune decojite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Julie 1

08.09.2010, 07:49

Saru' mana Bunica! Stai linistita, am pus deoparte

sandulescu31 1

16.09.2010, 21:04

super buna

Julie 1

17.09.2010, 08:03

Sandu,o dulceata si-o cafea!?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]