Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete

Croque madame

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Croque madame este un croque monsieur dar cu un ou prăjit deasupra.   Sunt mai multe variații ale acestei rețete pentru care gasiți inspirație și   aici.     Cum procedezi: Ungi două felii de pâine cu unt pe ambele parti, sărezi si piperezi dupa...

Croque monsieur

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Croque monsieur si croque madame sunt doua rețete de gustări tradiționale in Franța.  Sunt foarte simplu de facut si foarte gustoase. Croque monsieur este un sandwich facut din:  paine, unt,  șunca,  cașcaval  și  smântâna. Se ung 2 felii de...

Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Chifteluțe: Lintea se spala , se lasă la inmuiat in apa rece ,pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov ras, usturoi pisat,ou, sare ,piper si pesmet. Din compoziția obținuta se formeaza chifteluțele care...

Deliciu cu napolitana

In Prajituri la 26 Ian 2011

Blat: Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta,  faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace...

Briose pizza

In Pizza la 26 Ian 2011

Se face un aluat potrivit de moale din ingredientele date si se lasa 15-20minute sa creasca . Se intinde apoi in foaie si se decupeaza forme rotunde care se pun in tava de briose. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita. Se taie sunca,branza,maslinele in bucati mici si se amesteca cu...

Tort cu fructe si frisca

In Torturi la 26 Ian 2011

Se coace un blat rotund din ingredientele date, se lasa sa se raceasca si se taie in trei. Se curata fructele, se taie in cuburi mici si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga foarte bine de zeama. Se pune gelatina la inmuiat in 3 linguri cu apa , se dizolva pe baie de aburi si se toarna...

Aperitiv pentru bere

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2011

Cartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi galbenusurile, cascavalul ras, untul, faina ,iar la final se inglobeaza albusurile batute spuma cu sare si piper dupa gust. Se amesteca usor ,de jos in sus ,pentru a pastra compozitia...

Racituri de pui

In Pui la 17 Ian 2011

Se pune carnea la fiert in apa cu sare si boabe de piper.Se spumeaza . Cand carnea a fiert si se desprinde de pe os ,se scoate si se repartizeaza in caserole. La fel si morcovul ,care se taie rondele.  In zeama ramasa se adauga usturoi pisat, sare ,delikat dupa gust si gelatina ,care a fost...

Ciorba de ciuperci a la grec

In Ciorbe la 17 Ian 2011

Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se lasa sa fiarba. Se amesteca smantana cu galbenusul de ou , 2-3 linguri cu otet si usturoiul pisat apoi...

Batoane de legume cu branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2011

Se dau pe razatoare cartofii, morcovul si pastarnacul, apoi se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga peste ele: ou, sare, piper, boia dulce si iute dupa gust,usturoiul pisat, 2-3 linguri pesmet, marar si patrunjel tocate marunt. Se amesteca bine apoi ,cu mainile ude se formeaza...

Prajitura cu crema de nuci

In Prajituri la 28 Dec 2010

Blat: Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se obtin doua foi. Prima se aseaza pe un platou si se...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2010

Ouale se mixeaza bine cu sare si piper, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.  La sfarsit se pun:  sunca si ardeiul taiate cuburi mici, maslinele taiate feliute si patrunjelul tocat marunt. Se umplu formele de briose cu compozitia obtinuta .Ingredientele...

Negresa cu crema de vanilie

In Prajituri la 27 Dec 2010

Blat: Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa...

Braduti de Craciun

In Prajituri la 20 Dec 2010

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga esenta, laptele si colorantul .La sfarsit se incorporeaza si faina. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute. Se intinde apoi in foaie mai groasa si se decupeaza bradutii care se coc in tava unsa cu ulei timp...

Tarta cu dovleac

In Prajituri la 20 Dec 2010

Blat: Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult- aluatul trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult , cu atat devine mai...

Brownies cu cafea si sos de vanilie

In Prajituri la 20 Dec 2010

Untul, zaharul ,ciocolata maruntita ,nessul si cafeaua se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita ,se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se amesteca foarte usor ,de jos in sus, pentru a...

Citrus tarts

In Prajituri la 17 Dec 2010

Aluatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si aina.  Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged.Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute. Crema: Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zeama de la...

Braduti umpluti

In Prajituri la 17 Dec 2010

Aluat: Se bat ouale cu zaharul ,se adauga laptele,colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in foaie subtire si se taie fasii inguste si lungi care se ruleaza pe formele de con dand forma de bradut. Se coc...

Bulete pufoase de cod

In Peste la 17 Dec 2010

Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20minute,se pune apoi la fiert 5 minute.  Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul ,praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline...

Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

In Torturi la 6 Dec 2010

Se prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara . Se lasa sa se raceasca si se taie in 3. Crema: Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand continuu pana...

Ciorba de fasole

In Ciorbe la 30 Noi 2010

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa ,telina, rosiile, morcovul ,pastarnacul si ardeii grasi -toate tocate marunt. Tot acum se adauga si...

Supa crema de linte

In Supe/Ciorbe la 30 Noi 2010

Lintea se lasa la inmuiat 2 ore. Se pune apoi la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul -spalate, curatate si taiate in bucati mari. Cand lintea s-a inmuiat si legumele au fiert, se da vasul deoparte ,se scurge o parte din apa si se paseaza cu blenderul. Se...

Tiropita

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Se prepara sosul bechamel din unt,faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici.  Se taie foile de placinta in dreptunghiuri  si se umplu cu amestecul de branza si sos. Se ung marginile cu unt topit...

Cornuri cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2010

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care  se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat  si se...

Galaktoboureko

In Dulciuri la 22 Noi 2010

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga grisul si laptele caldut, turnat putin cate putin.Se aseaza pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se opreste focul si se adauga 50 g unt si esenta de vanilie. Se unge o tava cu unt si se aseaza 5 foi de placinta unse fiecare cu unt topit. Se imbraca si...

Salata de ceapa cu peste afumat

In Salate la 22 Noi 2010

Ceapa se toaca pestisori, se pune intr-un castron si se freaca cu sare. Se adauga piper, ulei,patrunjel si otet dupa gust. La sfarsit se pune pestele afumat taiat in bucati. Este foarte buna servita imediat, dar mult mai buna este daca se lasa la rece 20-30 minute. Simplu si delicios!

Zacusca de fasole

In Zacusca la 18 Noi 2010

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat .Se pun apoi in ulei incins la calit. Totul va bolborosi vreme de o ora, in vas acoperit, pe foc mic, amestecand des, sa nu se...

Placinta cu paste si sos de vin rosu

In Prajituri la 18 Noi 2010

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, esenta si apoi se adauga peste paste. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu...

Tartine cu branza si crema de fasole

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2010

Fasolea se fierbe in apa cu sare ,se scurge si apoi se paseaza . Piureul obtinut se bate bine cu mixerul (sau cu o lingura din lemn) adaugand treptat uleiul. Cand s-a albit si s-a tranformat intr-o pasta fina si cremoasa se adauga usturoiul pisat , zeama de lamaie, menta tocata marunt si boiaua...

Ciuperci umplute pane

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2010

Ciupercile se spala ,se indeparteaza coditele si se lasa se se scurga bine de apa. Se amesteca pateul cu ardeiul gras tocat cuburi mici, ceapa verde taiata rondele ,sare si piper dupa gust. Ouale se bat bine cu sare si piper. Se umplu ciupercile cu pasta de pate, se dau mai intai prin faina...

Afisate 151 - 180 din 414 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]