Dupa ce curatam pestele, il portionam in felii de grosimea unui deget. Presaram uniform o parte din amestecul de condimente pentru peste ( cu coaja de lamaie, piper si menta ) si lasam sa patrunda in carne aromele, cca. 10- 15 minute.
Intr-un vas amestecam malaiul cu 2 linguri de faina...
Ciupercile se curata , se spala si se feliaza, apoi se tin 2-3 minute in apa clocotita ( pe care o vom arunca ), pentru a inlatura o parte din toxine.
Curatam un morcov , il dam pe razatoarea mica, apoi il calim intr-o lingura de unt ( pentru un gust mai bun, putem adauga si ardei gras,...
Cum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala
Perisoare : Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate celelalte ingrediente si amestecam prin framantare pana omogenizam totul bine. Din...
Punem in masina de facut paine ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele. Se alege meniul de paine taraneasca si apasam butonul start. Cand masina scoate un beep ( dupa cca 13 minute de la pornire ), adaugam semintele de in si susan.
...
Cantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g.
In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele . Se alege meniul de paine taraneasca si se actioneaza butonul de pornire. Semintele se adauga dupa cca 13...
Fructele de mare congelate le-am pus in tigaia dry cooker, in care am topit untul, si le-am lasat sa fiarba 15 minute in sosul format ( din unt si apa lasata de fructele congelate).
Am curatat usturoiul si l-am feliat, apoi l-am adaugat in tigaie, peste fructele de mare,...
Cum se prepara Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect
Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand continuu, pana obtinem o coca tare, dar pe care s-o putem intinde intr-o foaie subtire, cu...
Punem la fiert zaharul si apa , pana se leaga intr-un sirop lipicioas.
Spalam gutuile si le taiem in bucatele mici, cu tot cu coaja.
Cand siropul este legat, adaugam gutuile maruntite si lasam sa fiarba pana se leaga totul . Adaugam bucatile de lamaie confiata...
Cum prepar eu dulceata de gutui .
Punem la fiert un kg zahar intr-un litru de apa si cateva picaturi de vanilie, pana obtinem un sirop legat ( lipicios).
Gutuile se curata de puf, se spala si se taie bucatele mici ( Eu le-am feliat intai la robot, pentru a economisi timp, apoi...
Spalam gutuile si le feliem, apoi le punem la prajit in 80 ml ulei, intorcandu-le pe toate partile, sa nu se lipeasca. Cand feliile de gutui devin aurii, adaugam apa cat sa le acopere. Lasam sa fiarba 3-5 minute, timp in care caramelizam 5 linguri cu zahar, iar caramelul il turnam peste...
Fierbem o cana cu apa in care am pus 1/2 lingurita de sare sau delikat. Cand clocoteste, adaugam cus-cus-ul si mestecam cu grija pana se umfla si absoarbe toata apa. Lasam pe foc si adaugam 4 linguri cu ulei , 80 g unt si o lingurita cu busuioc maruntit. incorporandu-le in...
Am curatat merele de portiunile stricate si am indepartat cotorul . Partea sanatoasa am dat-o pe razatoare. Am turnat peste marul ras o cana cu zahar si am pus totul pe foc mic, mestecand continuu, pana a scazut siropul lasat de mar. Pentru aroma, am adaugat si scortisoara ( 2 linguri )....
Curatam gogosarii de seminte, ii spalam bine si-i taiem in fasii de un deget.
Intr-un vas incapator punem la fiert ingredientele mentionate si obtinem un sos in care adaugam gogosarii feliati. Lasam sa clocoteasca 10 minute, amestecand continuu, apoi oprim focul si punem totul fierbinte, in...
Curatam merele de coaja si scoatem cotorul.
Batem un aluat de pandispan din 6 oua, adaugand pe rand, 8 linguri cu zahar, 4 linguri de ulei, 6 linguri cu faina si un praf de copt.
In tava tapetata cu hartie de copt asezam merele, unul langa celalalt. In scobitura din mijlocul...
Intr-o cana diluam drojdia uscata, frecand-o cu o lingurita de zahar si o cescuta de lapte cald .
Faina o turnam toata intr-un vas , apoi adaugam oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Adaugam amestecul de drojdie si amestecam bine pana obtinem un aluat de consistenta unei...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu untul topit si le incorporam in albusuri. Turnam faina treptat mixand continuu. La final potrivim de sare si adaugam si un praf de piper.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei.
Cascavalul si mezelul se taie in...
Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml...
( pentru cuptorul cu halogen )
Curatam cartofii, ii taiem jumatati si-i spalam, apoi ii asezam pe gratarul mic al cuptorului cu halogen. Stropim cartofii cu doua linguri de ulei si presaram sare.
Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Se lasa la scurs, apoi se stropeste bine cu sos...
Fierbem fasolea in apa cu sare, 10 minute, dupa ce indepartam capatele pastailor.
Separat facem un mujdei cu usturoi pisat si putina sare.
Cand fasolea este fiarta, scurgem de apa si o asezam pe farfurii, iar deasupra turnam mujdeiul, sa acopere intreaga suprafata.
Decongelam creierul si-l lasam 10 minute in apa rece cu sare. Curatam de pielite , presaram sare si piper, apoi facem gramajoare cu lingura. Le dam prin faina, ou batut si pesmet, apoi prajim in ulei incins, cca. 5 minute pe ambele parti.
Scoatem bucatile de creier pane pe un...
Se spala rosiile si se curata de coaja. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri ( cu cutitul sau cu feliatorul fin de la robot) . Se spala ardeii si se curata de samburi, apoi se feliaza si acestia.
Incingem uleiul intr-o tigaie si calim legumele. Presaram deasupra sare si piper...
Ardeiul se spala cu apa rece , apoi se aranjeaza in borcane, astfel incat sa ramana putin spatiu liber in borcan. La fiecare borcan adaugam cate o lingurita de zahar si jumatate de lingurita de sare, apoi turnam otet (rece) pana acoperim bine tot ardeiul. Punem capacele si pastram in...
Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a cate o aspirina pentru fiecare sticla de 500 ml. Capsam sticlele cu suc de rosii .
Intr- o oala...
Spalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii , apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii jumatati. ...
Indepartam cotorul ardeilor, dupa care-i spalam bine si in interior .
Curatam dovlecelul, il tocam il condimentam cu sare si-l lasam sa se scurga intr-o strecuratoare de plastic.
Curatam si tocam ceapa si morcovul si ciupercile, apoi le calim , impreuna cu dovlecelul...
Indepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare atat in "barcute" cat si pe miezul scos si lasam deoparte, timp in care preparam umplutura....
Tiramisu reţetă adaptata
Crema : Intr-un bol amestecam praful de crema de vanilie de la Dr. O'etker cu praful de frisca , laptele si zaharul. Mixam totul energic, pana obtinem o crema ferma. Adaugam crema mascarpone , o fiola de vanilie si mixam in...
Cartofii se curata, se spala, se taie in bucati si se rumenesc partial ( 5 minute ) in tigaia Dry Cooker ( sau se prajesc in ulei ). Costita se feliaza si se prajeste si ea.
Punem la prajit ceapa si morcovul tocate marunt. Adaugam sare, piper si rosii in bulion, apoi costita...
Punem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin. Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt . ( eu am folosit robotul ).
Frunzele de ceapa le tocam si le punem un minut la microunde sau doua minute pe foc, pentru a se praji/ fierbe...
Scurgem bine uleiul din conservele de ton. Pregatim maioneza din cartofi si mustar.
Fierbem 200 ml apa cu putina sare, apoi adaugam 2 linguri cu gris si mestecam pana se ingroasa si obtinem o consistenta ca de mamaliga . Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.
Curatam...
Peste cu amestec de lamaie, piper si menta
Dupa ce curatam pestele, il portionam in felii de grosimea unui deget. Presaram uniform o parte din amestecul de condimente pentru peste ( cu coaja de lamaie, piper si menta ) si lasam sa patrunda in carne aromele, cca. 10- 15 minute. Intr-un vas amestecam malaiul cu 2 linguri de faina...
Ciulama de ciuperci
Ciupercile se curata , se spala si se feliaza, apoi se tin 2-3 minute in apa clocotita ( pe care o vom arunca ), pentru a inlatura o parte din toxine. Curatam un morcov , il dam pe razatoarea mica, apoi il calim intr-o lingura de unt ( pentru un gust mai bun, putem adauga si ardei gras,...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala
Cum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala Perisoare : Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate celelalte ingrediente si amestecam prin framantare pana omogenizam totul bine. Din...
Paine cu faina de secara, faina neagra si seminte de in
Punem in masina de facut paine ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele. Se alege meniul de paine taraneasca si apasam butonul start. Cand masina scoate un beep ( dupa cca 13 minute de la pornire ), adaugam semintele de in si susan. ...
Paine cu seminte de dovleac, floarea soarelui si susan
Cantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g. In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele . Se alege meniul de paine taraneasca si se actioneaza butonul de pornire. Semintele se adauga dupa cca 13...
Fructe de mare la tigaie
Fructele de mare congelate le-am pus in tigaia dry cooker, in care am topit untul, si le-am lasat sa fiarba 15 minute in sosul format ( din unt si apa lasata de fructele congelate). Am curatat usturoiul si l-am feliat, apoi l-am adaugat in tigaie, peste fructele de mare,...
Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect
Cum se prepara Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand continuu, pana obtinem o coca tare, dar pe care s-o putem intinde intr-o foaie subtire, cu...
Dulceata de gutui cu miez de nuca si lamaie confiata
Punem la fiert zaharul si apa , pana se leaga intr-un sirop lipicioas. Spalam gutuile si le taiem in bucatele mici, cu tot cu coaja. Cand siropul este legat, adaugam gutuile maruntite si lasam sa fiarba pana se leaga totul . Adaugam bucatile de lamaie confiata...
Dulceata de gutui
Cum prepar eu dulceata de gutui . Punem la fiert un kg zahar intr-un litru de apa si cateva picaturi de vanilie, pana obtinem un sirop legat ( lipicios). Gutuile se curata de puf, se spala si se taie bucatele mici ( Eu le-am feliat intai la robot, pentru a economisi timp, apoi...
Mancare de gutui
Spalam gutuile si le feliem, apoi le punem la prajit in 80 ml ulei, intorcandu-le pe toate partile, sa nu se lipeasca. Cand feliile de gutui devin aurii, adaugam apa cat sa le acopere. Lasam sa fiarba 3-5 minute, timp in care caramelizam 5 linguri cu zahar, iar caramelul il turnam peste...
Cus-cus cu kaizer si ciuperci
Fierbem o cana cu apa in care am pus 1/2 lingurita de sare sau delikat. Cand clocoteste, adaugam cus-cus-ul si mestecam cu grija pana se umfla si absoarbe toata apa. Lasam pe foc si adaugam 4 linguri cu ulei , 80 g unt si o lingurita cu busuioc maruntit. incorporandu-le in...
Prajitura cu mere
Am curatat merele de portiunile stricate si am indepartat cotorul . Partea sanatoasa am dat-o pe razatoare. Am turnat peste marul ras o cana cu zahar si am pus totul pe foc mic, mestecand continuu, pana a scazut siropul lasat de mar. Pentru aroma, am adaugat si scortisoara ( 2 linguri )....
Gogosari in sos tomat
Curatam gogosarii de seminte, ii spalam bine si-i taiem in fasii de un deget. Intr-un vas incapator punem la fiert ingredientele mentionate si obtinem un sos in care adaugam gogosarii feliati. Lasam sa clocoteasca 10 minute, amestecand continuu, apoi oprim focul si punem totul fierbinte, in...
Tort cu mere intregi
Curatam merele de coaja si scoatem cotorul. Batem un aluat de pandispan din 6 oua, adaugand pe rand, 8 linguri cu zahar, 4 linguri de ulei, 6 linguri cu faina si un praf de copt. In tava tapetata cu hartie de copt asezam merele, unul langa celalalt. In scobitura din mijlocul...
Savarine
Intr-o cana diluam drojdia uscata, frecand-o cu o lingurita de zahar si o cescuta de lapte cald . Faina o turnam toata intr-un vas , apoi adaugam oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Adaugam amestecul de drojdie si amestecam bine pana obtinem un aluat de consistenta unei...
Pizza frageda
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu untul topit si le incorporam in albusuri. Turnam faina treptat mixand continuu. La final potrivim de sare si adaugam si un praf de piper. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei. Cascavalul si mezelul se taie in...
Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi
Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml...
Pui cu sos de soia si ierburi de Provence
( pentru cuptorul cu halogen ) Curatam cartofii, ii taiem jumatati si-i spalam, apoi ii asezam pe gratarul mic al cuptorului cu halogen. Stropim cartofii cu doua linguri de ulei si presaram sare. Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Se lasa la scurs, apoi se stropeste bine cu sos...
Fasole verde cu usturoi
Fierbem fasolea in apa cu sare, 10 minute, dupa ce indepartam capatele pastailor. Separat facem un mujdei cu usturoi pisat si putina sare. Cand fasolea este fiarta, scurgem de apa si o asezam pe farfurii, iar deasupra turnam mujdeiul, sa acopere intreaga suprafata.
Creier pane
Decongelam creierul si-l lasam 10 minute in apa rece cu sare. Curatam de pielite , presaram sare si piper, apoi facem gramajoare cu lingura. Le dam prin faina, ou batut si pesmet, apoi prajim in ulei incins, cca. 5 minute pe ambele parti. Scoatem bucatile de creier pane pe un...
Tortilla cu rosii
Se spala rosiile si se curata de coaja. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri ( cu cutitul sau cu feliatorul fin de la robot) . Se spala ardeii si se curata de samburi, apoi se feliaza si acestia. Incingem uleiul intr-o tigaie si calim legumele. Presaram deasupra sare si piper...
Ardei iuti, in otet
Ardeiul se spala cu apa rece , apoi se aranjeaza in borcane, astfel incat sa ramana putin spatiu liber in borcan. La fiecare borcan adaugam cate o lingurita de zahar si jumatate de lingurita de sare, apoi turnam otet (rece) pana acoperim bine tot ardeiul. Punem capacele si pastram in...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a cate o aspirina pentru fiecare sticla de 500 ml. Capsam sticlele cu suc de rosii . Intr- o oala...
Zarzavat pentru ciorbe si sosuri
Spalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii , apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii jumatati. ...
Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel
Indepartam cotorul ardeilor, dupa care-i spalam bine si in interior . Curatam dovlecelul, il tocam il condimentam cu sare si-l lasam sa se scurga intr-o strecuratoare de plastic. Curatam si tocam ceapa si morcovul si ciupercile, apoi le calim , impreuna cu dovlecelul...
Dovlecei umpluti
Indepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare atat in "barcute" cat si pe miezul scos si lasam deoparte, timp in care preparam umplutura....
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Crema : Intr-un bol amestecam praful de crema de vanilie de la Dr. O'etker cu praful de frisca , laptele si zaharul. Mixam totul energic, pana obtinem o crema ferma. Adaugam crema mascarpone , o fiola de vanilie si mixam in...
Costita cu cartofi
Cartofii se curata, se spala, se taie in bucati si se rumenesc partial ( 5 minute ) in tigaia Dry Cooker ( sau se prajesc in ulei ). Costita se feliaza si se prajeste si ea. Punem la prajit ceapa si morcovul tocate marunt. Adaugam sare, piper si rosii in bulion, apoi costita...
Drob in crusta de pesmet si ou
Punem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin. Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt . ( eu am folosit robotul ). Frunzele de ceapa le tocam si le punem un minut la microunde sau doua minute pe foc, pentru a se praji/ fierbe...
Salata de ton cu maioneza de post
Scurgem bine uleiul din conservele de ton. Pregatim maioneza din cartofi si mustar. Fierbem 200 ml apa cu putina sare, apoi adaugam 2 linguri cu gris si mestecam pana se ingroasa si obtinem o consistenta ca de mamaliga . Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. Curatam...