Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2011 | 6476 vizualizari

 

Cum de la dovlecei imi mai ramasese compozitie de carne, m-am dus in gradina, am rupt niste ardei grasi, frumosi , si m-am pus iar pe gatit . Mai jos incerc sa dau cantitati aproximative, pentru cine face reteta de la zero, desi eu am adaugat in compozitia care mi-a ramas de la dovlecei cantitati nemasurate, ca sa-mi ajunga sa umplu si ardeii. :D

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi
  • 300 g carne tocata
  • o mana de orez
  • 5 ciuperci mari
  • 1 dovlecel 
  • un morcov
  • o ceapa
  • 150 g pasta de rosii 
  • un ou
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 5 rosii mici, pentru capac la ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel:

Indepartam cotorul ardeilor, dupa care-i spalam bine si  in interior .

Curatam dovlecelul, il tocam il condimentam cu sare  si-l lasam sa se scurga intr-o strecuratoare de plastic.

Curatam si tocam ceapa  si morcovul  si ciupercile, apoi le calim , impreuna cu dovlecelul scurs bine,  in putin ulei. Adaugam carnea tocata si orezul spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul.  Oprim focul si potrivim de sare si piper .

In carnea de umplutura adaugam marar si patrunjel tocat  si incorporam si-un ou crud. 

Umplem fiecare ardei gras cu amestecul de carne si legume , iar din jumatati de rosii punem cate un capac, pentru a evita scurgerea compozitiei  in timpul fierberii.

Asezam ardeii cu capacul in sus intr-o oala ( la mine au fost prea putini, asa ca i-am pus culcati, dar am avut norocul sa ramana intregi, frumosi. ) si adaugam apa pana la umarul ardeilor. Eu am tocat rosiile ramase dupa ce am format capacele ardeilor si le-am adaugat in oala. Lasam la fiert, la foc mic, pana ce pulpa ardeiului se  poate rupe usor cu furculita.

Servim cu patrunjel verde tocat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure