Dovlecei umpluti

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2011 | 19166 vizualizari

 

Ieri, frigiderul meu striga de....foame. :D Mai aveam putina ciorba, iar in rest numai racituri . M-am uitat prin gradina, camara si congelator , mi-am adus aminte ca am poftit la dovleceii umpluti ai Ionelei si m-am pus pe treaba . Cand mancarea a fost gata, mirosul frumos l-a trezit din somn pe Costel , care a venit si mi-a luat din fata portia pe care urma s-o pozez =)))) , a mancat-o cat ai clipi si a dat verdictul "deliciooooosi ! "

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei potriviti
  • 300 g carne tocata 
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa
  • 3 oua
  • pasta de rosii - cca 150 ml
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

   Indepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare atat in "barcute" cat si pe miezul scos si lasam deoparte, timp in care preparam umplutura.

   Curatam si tocam ceapa, pe care o calim in putin ulei impreuna cu miezul scos de la dovlecei, dupa ce-l scurgem de lichidul lasat si-l tocam fin.

   Adaugam carnea tocata si cele doua linguri de orez, spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul. Potrivim de sare si piper , oprim focul si adaugam marar tocat.

   Lasam sa se raceasca putin si incorporam doua oua in compozitie. 

   Scurgem bine zeama adunata in jumatatile de dovlecei, apoi le asezam una langa cealalta, intr-o tava unsa cu ulei. In scobiturile formate punem umplutura de carne, ajutandu-ne de o lingura. Deasupra am decorat cu felii de rosii peste care am imprastiat un ou batut si marar tocat . Stropim totul cu ulei si dam la cuptor pentru cca 40 minute, pana ce dovlecelul se inmoaie, iar oul se coaguleaza.

   Presaram patrunjel verde tocat si servim. 

   Credeti-ma, merita sa incercati !  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

iubitik 1

19.07.2011, 17:04

arata foarte bine o sa gatesc si eu asa minunatie

Ina 1

20.07.2011, 09:04

Ma bucur ca va place!

marieta 1

23.07.2011, 13:41

foarte bine arata!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute