Gustoasa si sanatoasa
Cantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g.
In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele . Se alege meniul de paine taraneasca si se actioneaza butonul de pornire. Semintele se adauga dupa cca 13 minute de framantare ( se aude un beep ), apoi masina va face toata treaba si va coace o minune de painica, gustoasa si aromata. Cand este gata, se scoate imediat din forma, se aseaza pe un gratar si se acopera cu un prosop gros, pana se raceste.
Daca as putea descrie si mirosul lasat in bucatarie de painea calda cu seminte ...
1
Daca aveti masina de paine cu pornire intarziata, ordinea ingredientelor este obligatorie.
2
Drojdia nu trebuie sa vina in contact cu partea lichida pana la inceperea framantarii, de aceea trebuie adaugata ultima, peste faina.
3
Nu adaugati apa sau drojdie mai multa, pentru ca painea va creste, apoi se va lasa.