Drob in crusta de pesmet si ou

de Ina in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2011 | 9162 vizualizari

 

Sambata am facut o ciorbita de miel, iar soacra-mea ne-a adus fripturica de miel. Lipsea doar drobul, ca sa ne simtim ca de Pasti :))) . Asa ca am executat unul ... de pasare combinat cu porc :D . Intrucat prapore nu mai aveam, m-am gandit sa incerc compozitia pe care o folosesc la snitele, astfel ca mi-a iesit o frumusete ( de bunatate nu mai zic =)) ) de drob !!! Nu s-a lipit deloc de tava si parca era imbracat in aluat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru drob 
  •  500 g ficat de pasare
  •  500 g pipote si inimi de pasare
  •  o limba de porc
  •  2 legaturi de marar
  •  2 legaturi de patrunjel
  •  o capatana mare de usturoi
  •  o ceapa uscata
  •  frunze de ceapa verde ( inca am mai avut in gradina ... )
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 3 foi de dafin 
  • 12 oua 
  • ulei
  • Pentru crusta de pesmet 
  • pesmet cu bob mare ( mai grunjos )  
  • 5 oua
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob in crusta de pesmet si ou:

Punem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin.   Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt . ( eu am folosit robotul ). 

Frunzele de ceapa le tocam si le punem un minut la microunde sau doua minute pe foc, pentru a se praji/ fierbe  usor. Usturoiul de curata si se piseaza . Mararul si patrunjelul se toaca marunt, impreuna cu ceapa uscata.

Se amesteca totul ( carnea , ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul ) cu sare, piper, cimbru si incorporam pe rand ouale, ajutandu-ne de mana.  Ungem tavile cu ulei si presaram pesmet in strat gros .  Turnam compozitia de drob, distribuind-o in mod egal in tavi . 

Pentru crusta de pesmet procedam astfel:  Acoperim drobul cu un strat de pesmet, apoi imprastiem doua oua batute peste stratul de pesmet. Peste stratul de ou imprastiem iar pesmet in strat gros ( sa para ca oul a fost tot absorbit de pesmet ), apoi acoperim totul cu ou batut ( de data aceasta mie mi-au intrat 3 oua ) .

Decoram sau nu cu marar verde, tocat . Dam la cuptor pentru cca. 30-40 minute, la foc potrivit, pana ce oul capata o culoare aramie , iar drobul se desprinde de marginea tavii. 

Feliem dupa ce se raceste. 

 

TIPS-URI

1

Alternand straturile de pesmet si ou batut obtinem o crusta aspectuoasa, aerata, delicioasa, cara ajuta drobul sa se desprinda foarte usor de marginile tavii.  Am postat o poza si cu partea inferioara a drobului, ca sa vedeti cat de bine s-a desprins de tava si ce frumos s-a copt . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob in crusta de pesmet si ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza