Sambata am facut o ciorbita de miel, iar soacra-mea ne-a adus fripturica de miel. Lipsea doar drobul, ca sa ne simtim ca de Pasti :))) . Asa ca am executat unul ... de pasare combinat cu porc :D . Intrucat prapore nu mai aveam, m-am gandit sa incerc compozitia pe care o folosesc la snitele, astfel ca mi-a iesit o frumusete ( de bunatate nu mai zic =)) ) de drob !!! Nu s-a lipit deloc de tava si parca era imbracat in aluat.
Punem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin. Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt . ( eu am folosit robotul ).
Frunzele de ceapa le tocam si le punem un minut la microunde sau doua minute pe foc, pentru a se praji/ fierbe usor. Usturoiul de curata si se piseaza . Mararul si patrunjelul se toaca marunt, impreuna cu ceapa uscata.
Se amesteca totul ( carnea , ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul ) cu sare, piper, cimbru si incorporam pe rand ouale, ajutandu-ne de mana. Ungem tavile cu ulei si presaram pesmet in strat gros . Turnam compozitia de drob, distribuind-o in mod egal in tavi .
Pentru crusta de pesmet procedam astfel: Acoperim drobul cu un strat de pesmet, apoi imprastiem doua oua batute peste stratul de pesmet. Peste stratul de ou imprastiem iar pesmet in strat gros ( sa para ca oul a fost tot absorbit de pesmet ), apoi acoperim totul cu ou batut ( de data aceasta mie mi-au intrat 3 oua ) .
Decoram sau nu cu marar verde, tocat . Dam la cuptor pentru cca. 30-40 minute, la foc potrivit, pana ce oul capata o culoare aramie , iar drobul se desprinde de marginea tavii.
Feliem dupa ce se raceste.
1
Alternand straturile de pesmet si ou batut obtinem o crusta aspectuoasa, aerata, delicioasa, cara ajuta drobul sa se desprinda foarte usor de marginile tavii. Am postat o poza si cu partea inferioara a drobului, ca sa vedeti cat de bine s-a desprins de tava si ce frumos s-a copt .