Gogosari in sos tomat

de Ina in Conserve, 23 Sep 2011 | 31198 vizualizari

 

O salata delicioasa pentru fripturi si nu numai. Incercati sa turnati sosul peste cartofi prajiti sau peste omleta si va veti linge degetele :D

 

INGREDIENTE

  • 5 kg. gogosar
  • Pentru sos:
  • 500 ml otet
  • 500 ml ulei
  • 500 g zahar
  • 800 g pasta de tomate/ bulion
  • o lingura rasa cu sare 
  • o lingurita cu piper macinat
  • 3-4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos tomat:

Curatam gogosarii de seminte, ii spalam bine si-i taiem in fasii de un deget.

Intr-un vas incapator punem la fiert ingredientele mentionate si obtinem un sos in care adaugam gogosarii feliati. Lasam sa clocoteasca 10 minute, amestecand continuu, apoi oprim focul si punem totul fierbinte, in borcane. Acoperim gura borcanelor cu folie alimentara si capsam cat sunt inca fierbinti ( eu fierb si capacele inainte de a le folosi, pentru a avea priza mai mare la gura borcanului ). Nu necesita sterilizare.

Sunt excelenti!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate in otet