Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO

de ela in Prajituri, 2 Ian 2015 | 14992 vizualizari

 

nepotul meu cel mare a facut comanda asa ca nu puteam sa il refuz,inspiratia a fost Ela 68,am facut cateva mici modificari la reteta...si azi se implinesc 5 ani de bucataras.ro!!!nu am tort,dar va dau prajitura))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml frisca lichida
  • CREMA CARAMEL:
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr alun e(le prajim putin inainte)
  • GLAZURA NEAGRA:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO:

Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adugam treptat zaharul si batem bine. Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si adaugam treptat in albusurile batute, amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava taptata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata alba cu frisca si uleiul si punem peste blat. Dam la frigider pana se intareste complet glazura.

Pregatim crema de caramel: punem 8 linguri de zahar intr-o craticioara, la topit, pe foc mic, amestecand continuu. Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam mereu, pana se topeste tot untul.

Intre timp,pregatim crema de galbenusuri: Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se albesc si le turnam peste caramel, amestecam bine, adaugam si alunele si mai lasam pe foc pana se ingroasa putin crema. O lasam la racit si o adaugam peste glazura alba COMPLET RECE si nivelam cu un cutit.

Pregatim si glazura neagra la fel ca si glazura alba si turnam peste caramel. Lasam cateva ore la rece si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)