Preluata de la gazda mea din facultate (D-zeu s-o odihneasca! ). Nu pot descrie in cuvinte mirosul gutuilor prajite ...
Spalam gutuile si le feliem, apoi le punem la prajit in 80 ml ulei, intorcandu-le pe toate partile, sa nu se lipeasca. Cand feliile de gutui devin aurii, adaugam apa cat sa le acopere. Lasam sa fiarba 3-5 minute, timp in care caramelizam 5 linguri cu zahar, iar caramelul il turnam peste gutui, omogenizand totul cu grija.
Facem un sos dintr-o lingura de faina si o cescuta de apa, turnam cu grija si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi oprim focul.
Mancarea este delicioasa calda, dar si rece.
Noi am servit-o si cu topping de caramel, intrucat gutuile erau destul de acrisoare.
1
Daca gutuile nu sunt suficient de coapte, poti suplimenta cantitatea de zahar caramelizat.