Mancare de gutui

de Ina in Mancaruri de post, 30 Oct 2011 | 105273 vizualizari

 

Preluata de la gazda mea din facultate (D-zeu s-o odihneasca! ). Nu pot descrie in cuvinte mirosul gutuilor prajite ...

 

INGREDIENTE

  • 2 gutui mari
  • 5 linguri cu zahar
  • 80 ml ulei
  • o lingura cu faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui:

Spalam gutuile si le feliem, apoi le punem la prajit in 80 ml ulei, intorcandu-le pe toate partile, sa nu se lipeasca. Cand feliile de gutui devin aurii, adaugam apa cat sa le acopere. Lasam sa fiarba  3-5 minute, timp in care caramelizam 5 linguri cu zahar, iar caramelul il turnam peste gutui, omogenizand totul  cu grija. 

Facem un sos dintr-o lingura de faina si o cescuta de apa, turnam cu grija si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi oprim focul.

Mancarea este delicioasa calda, dar si rece.

Noi am servit-o si cu topping de caramel, intrucat gutuile erau destul de acrisoare.

TIPS-URI

1

Daca gutuile nu sunt suficient de coapte, poti suplimenta cantitatea de zahar caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

iry-gabriela 1

08.04.2012, 18:02

super mancarica

Dana Cristea - pusikmea 1

10.10.2012, 14:34

Ina am facut-o si eu azi, e delicioasa, ms de reteta :*

Ina 1

10.10.2012, 17:01

ma bucur ca-ti place!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de gutui by Ina