Budinca de caramel: i ntr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!!
Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.
Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar.
Cand...
Prima data am spalat si sters prunele, apoi le-am taiat in felii mai grosute.
Le-am pus intr-un vas, am adaugat peste ele 1 lingura de zahar si scortisoara.
Le-am dat la frigider pana am pregatit aluatul.
Intr-un vas am pus ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si am mixat bine...
Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.
Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte.
Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul...
Am spalat si am taiat pieptul de pui in felii unpic mai grosute decat cele pentru snitele.
Am sarat si am piperat carnea, apoi am batut-o putin cu ciocoanul de snitele.
Am taiat cascavalul in feliute grosute.
Am asezat cate-o feliuta de cascaval peste fiecare bucata de carne, apoi am...
Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului).
Punem frunzele de la 3 stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul.
Asezam stiuletii intregi in oala, iar restul frunzelor peste ei, astfel incat sa-i acoperim.
Punem apa cat...
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi.
Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si mixam bine .
Pastram 3 linguri din iaurt, iar restul il adaugam...
Morcovul se da pe razatoare, ardeiul si ceapa se taie marunt.
Calim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul, ardeiul, sare si piper dupa gust.
Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute, apoi adaugam orezul si amestecam.
Luam cratita de pe foc, adaugam carnea tocata si omogenizam....
Am pregatit un sirop dintr-o cescuta de apa si jumatate de cescuta de zahar.
Apoi am maruntit biscuitii, apoi i-am pus intr-un bol, am adaugat siropul caldut (masuram 70 ml) si am lasat 10 minute.
In alt bol am pus crema de branza, zaharul pudra, lichiorul de cirese si am mixat.
Am...
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul....
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branzica cu grisul, zaharul, oul si faina.
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare.
Untul se topeste intr-o tigaie, apoi adaugam pesmetul, zaharul si lasam la foc mic cca. 5 minute (Atentie!!!sa nu se arda).
Cu mainile date...
Mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.
Fructele le-am zdrobit cu o furculita, iaurtul l-am amestecat cu mierea.
Am amestecat piureul de fructe cu iaurtul, apoi am incorporat frisca, amestecand usor cu o spatula.
Am pus compozitia intr-o caserola si dat-o la congelator....
Spalam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Presaram peste ei putina sare si ii lasam pana lasa apa, apoi ii scurgem bine, bine.
Peste dovlecei punem ouale, faina, pesmetul, sare si putin piper, usturoiul pisat si amestecam usor cu mana.
Formam mingiute pe care le...
Biscuitii se sfarma cu o sucitoare, se pun intr-un bol, adaugam peste ei cacaoa, untul topit si racit si omogenizam.
Tapetam o tava de briose cu folie de plastic, apoi asezam compozitia de biscuiti presand cu o lingura.
Dam la rece pana pregatim crema.
Punem gelatina intr-un bol si tunam...
Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider.
A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii.
Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin.
Lasam sosul de cirese sa...
Spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem 2 linguri de zahar si scortisoara peste ele, amestecam si dam de-o parte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul ramas si mixam bine.
Adaugam apoi uleiul si laptele....
Lipii: faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.
Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.
Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.
La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se...
Spalam foarte bine ficateii si presaram putina sare peste ei.
Intr-o farfurie punem ouale, putina sare, piper si batem bine.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Trecem ficateii prin faina, apoi prin amestecul de oua si ii punem la prajit in tigaie.
Ii lasam sa se rumeneasca frumos...
Curatam, spalam si taiem marunt ceapa.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca 5 minute.
Adaugam apoi pasta de ardei, amestecam si lasam putin sa se caleasca impreuna.
Adaugam apoi rosiile in bulion pasate cu blenderul, sare si piper dupa gust si...
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Impartim compozitiea in 2 parti egale. In una punem inka iar cealalta o lasam asa.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin...
Punem laptele cu zaharul la fiert intr-o craticioara, la foc mic.
Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam continuu.
Il lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa se ingroase.
Grisul cu lapte il servim caldut sau rece ca atare sau cu dulceata sau sirop....
Crema de vanilie: intr-un vas punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele rece de la frigider.
Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.
Impartim crema de vanilie in 6 parti egale.
Avem nevoie de 3 farfurii. Punem cate o clatita americana pe fiecare farfurie,...
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Adaugam apoi coditele de ceapa verde taiate fin si le lasam 2 minute sa se caleasca.
Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii adaugam peste ceapa in tigaie si amestecam bine.
Reducem focul la minim si acoperim tigaia cu un...
Crema de vanilie : intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.
Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul.
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa...
Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi.
L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat.
Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider.
Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu...
Cartofii noi ii spalam si ii taiem felii subtiri.
Intr-un vas termorezistent am pus cartofii, i-am stropit cu uleiul de masline, am presarat sare si piper si am dat tava la cuptorul preincalzit.
Am amestecat din cand in cand si i-am lasat pana s-au rumenit foarte usor.
Apoi am pus...
Blat: intr-un ibric punem la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu praful de sare. Cand amestecul de lapte...
In vasul de la blender punem inka, zaharul, laptele rece si mixam bine.
Punem bautura rezultata intr-un pahar, decoram cu frisca si putina inka.
Servim imediat!
Intr-un bol am pus branza, zaharul, coaja de portocala si am mixat bine.
Am adaugat apoi faina, grisul, sarea si am continuat sa mixez.
Apoi am pus bicarbonatul amestecat cu sucul de portocale si am omogenizat.
Am tapetat o tava de guguluf cu hartie de copt si putin ulei, am asezat...
Curatam, spalam si taiem cartofii.
Am uns o tigaie de ceramica cu putin ulei, am lasat-o sa se incinga si apoi am pus cartofii.
I-am lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe cealalta amestecand din cand in cand.
Cand cartofii sunt aproape gata, spargem oul peste ei, presaram putina...
Intr-un vas punem faina, iar in mijloc se facem o gropita unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calduta si untura.
Adaugam apoi sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.
Trebuie sa ne rezulte un aluat nelipicios.
Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam...
Felie de caramel
Budinca de caramel: i ntr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!! Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar. Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar. Cand...
Prajitura insiropata cu prune
Prima data am spalat si sters prunele, apoi le-am taiat in felii mai grosute. Le-am pus intr-un vas, am adaugat peste ele 1 lingura de zahar si scortisoara. Le-am dat la frigider pana am pregatit aluatul. Intr-un vas am pus ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si am mixat bine...
Eclere cu crema si glazura de lamaie
Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare. Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte. Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul...
Piept de pui cu cascaval
Am spalat si am taiat pieptul de pui in felii unpic mai grosute decat cele pentru snitele. Am sarat si am piperat carnea, apoi am batut-o putin cu ciocoanul de snitele. Am taiat cascavalul in feliute grosute. Am asezat cate-o feliuta de cascaval peste fiecare bucata de carne, apoi am...
Cum se fierbe porumbul
Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 3 stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam stiuletii intregi in oala, iar restul frunzelor peste ei, astfel incat sa-i acoperim. Punem apa cat...
Placinta cu iaurt si fructe
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi. Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si mixam bine . Pastram 3 linguri din iaurt, iar restul il adaugam...
Sarmale
Morcovul se da pe razatoare, ardeiul si ceapa se taie marunt. Calim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul, ardeiul, sare si piper dupa gust. Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute, apoi adaugam orezul si amestecam. Luam cratita de pe foc, adaugam carnea tocata si omogenizam....
Praline cu angelli cherry si visine din dulceata
Am pregatit un sirop dintr-o cescuta de apa si jumatate de cescuta de zahar. Apoi am maruntit biscuitii, apoi i-am pus intr-un bol, am adaugat siropul caldut (masuram 70 ml) si am lasat 10 minute. In alt bol am pus crema de branza, zaharul pudra, lichiorul de cirese si am mixat. Am...
Mini-tarte cu vanilie si jeleu de fructe
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul....
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branzica cu grisul, zaharul, oul si faina. Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Untul se topeste intr-o tigaie, apoi adaugam pesmetul, zaharul si lasam la foc mic cca. 5 minute (Atentie!!!sa nu se arda). Cu mainile date...
Inghetata cu iaurt si zmeura
Mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider. Fructele le-am zdrobit cu o furculita, iaurtul l-am amestecat cu mierea. Am amestecat piureul de fructe cu iaurtul, apoi am incorporat frisca, amestecand usor cu o spatula. Am pus compozitia intr-o caserola si dat-o la congelator....
Chiftelute de dovlecei la cuptor
Spalam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam pana lasa apa, apoi ii scurgem bine, bine. Peste dovlecei punem ouale, faina, pesmetul, sare si putin piper, usturoiul pisat si amestecam usor cu mana. Formam mingiute pe care le...
Prajiturele Noire
Biscuitii se sfarma cu o sucitoare, se pun intr-un bol, adaugam peste ei cacaoa, untul topit si racit si omogenizam. Tapetam o tava de briose cu folie de plastic, apoi asezam compozitia de biscuiti presand cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema. Punem gelatina intr-un bol si tunam...
Tarta cu cirese
Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider. A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii. Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin. Lasam sosul de cirese sa...
Prajitura cu mere
Spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem 2 linguri de zahar si scortisoara peste ele, amestecam si dam de-o parte. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul ramas si mixam bine. Adaugam apoi uleiul si laptele....
Quesadilla
Lipii: faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut. Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele. Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se...
Ficatei pane
Spalam foarte bine ficateii si presaram putina sare peste ei. Intr-o farfurie punem ouale, putina sare, piper si batem bine. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Trecem ficateii prin faina, apoi prin amestecul de oua si ii punem la prajit in tigaie. Ii lasam sa se rumeneasca frumos...
Tagliatelle cu sos de rosii, pasta de ardei si busuioc
Curatam, spalam si taiem marunt ceapa. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca 5 minute. Adaugam apoi pasta de ardei, amestecam si lasam putin sa se caleasca impreuna. Adaugam apoi rosiile in bulion pasate cu blenderul, sare si piper dupa gust si...
Prajitura cu Inka
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Impartim compozitiea in 2 parti egale. In una punem inka iar cealalta o lasam asa. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin...
Gris cu lapte
Punem laptele cu zaharul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam continuu. Il lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa se ingroase. Grisul cu lapte il servim caldut sau rece ca atare sau cu dulceata sau sirop....
Tort Pancakes cu crema de vanilie si sirop de visine
Crema de vanilie: intr-un vas punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele rece de la frigider. Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa. Impartim crema de vanilie in 6 parti egale. Avem nevoie de 3 farfurii. Punem cate o clatita americana pe fiecare farfurie,...
Pasta de dovlecei
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins. Adaugam apoi coditele de ceapa verde taiate fin si le lasam 2 minute sa se caleasca. Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii adaugam peste ceapa in tigaie si amestecam bine. Reducem focul la minim si acoperim tigaia cu un...
Tarta cu crema de vanilie
Crema de vanilie : intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele. Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul. Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa...
Piept de pui in sos de rosii cu busuioc
Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi. L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat. Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider. Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu...
Cartofi Dauphinoise
Cartofii noi ii spalam si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas termorezistent am pus cartofii, i-am stropit cu uleiul de masline, am presarat sare si piper si am dat tava la cuptorul preincalzit. Am amestecat din cand in cand si i-am lasat pana s-au rumenit foarte usor. Apoi am pus...
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare
Blat: intr-un ibric punem la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu praful de sare. Cand amestecul de lapte...
Inka Frappe
In vasul de la blender punem inka, zaharul, laptele rece si mixam bine. Punem bautura rezultata intr-un pahar, decoram cu frisca si putina inka. Servim imediat!
Coronita cu branza dulce
Intr-un bol am pus branza, zaharul, coaja de portocala si am mixat bine. Am adaugat apoi faina, grisul, sarea si am continuat sa mixez. Apoi am pus bicarbonatul amestecat cu sucul de portocale si am omogenizat. Am tapetat o tava de guguluf cu hartie de copt si putin ulei, am asezat...
Cartofi prajiti cu ou
Curatam, spalam si taiem cartofii. Am uns o tigaie de ceramica cu putin ulei, am lasat-o sa se incinga si apoi am pus cartofii. I-am lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe cealalta amestecand din cand in cand. Cand cartofii sunt aproape gata, spargem oul peste ei, presaram putina...
Crenvusti in aluat de paine
Intr-un vas punem faina, iar in mijloc se facem o gropita unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calduta si untura. Adaugam apoi sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Trebuie sa ne rezulte un aluat nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam...