Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.
Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte.
Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varful mare.
Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Le lasam apoi sa se raceasca.
Crema de lamaie: cat timp cojile de eclere se racesc pregatim crema.
Intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.
Mixam bine pana crema se intareste, apoi o dam la rece pana se racesc cojile pentru eclere.
Glazura de lamaie: intr-un bol micut punem zaharul pudra, adaugam sucul de lamaie si amestecam bine.
Dupa ce cojile s-au racit, le taiem orizontal, dar nu de tot, le umplem cu crema de lamaie si punem deasupra cate o lingura de glazura de lamaie.
Le dam la rece pana la servire, asta daca rezistati!!
Sa aveti pofta!
1
NU deschideti usa cuptorului cat timp acestea sunt inauntru, deoarece se pot lasa!!!
2
Din ingredientele de mai sus obtinem 14 coji de eclere, de marime medie.