Reteta a la Jamie Oliver, vazuta la Julie!
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Adaugam apoi coditele de ceapa verde taiate fin si le lasam 2 minute sa se caleasca.
Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii adaugam peste ceapa in tigaie si amestecam bine.
Reducem focul la minim si acoperim tigaia cu un capac.
Amestecam la fiecare 5 minute timp de 20 de minute, asigurandu-ne ca dovleceii nu se prind de tigaie.
Gatind cu capacul, dovleceii vor lasa zeama si nu se vor prinde de tigaie.
Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, oprim focul.
Pasam dovleceii cu blenderul, adaugam usturoiul pisat, asezonam cu sare si piper, adaugam 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie si amestecam usor.
Lasm sa se raceasca, apoi o dam la frigider.
Se serveste cu rosii, castraveti...ce doreste fiecare!
Pofta buna!
1
Cumparati dovlecei mici si tari, pentru o aroma mai intensa.