Piept de pui in sos de rosii cu busuioc

de Angelina_Elena in Pui, 16 Iul 2013 | 6778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

Sos de rosii cu busuioc:

  • 1 conserva mica de rosii in bulion (400 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos de rosii cu busuioc:

Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi.

L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat.

Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider.

Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu folie de aliminiu si am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Intre timp am pregatit sosul de rosii. Am pus in vasul de la blender cateii de usturoi tocati marunt, uleiul de masline, busuiocul, putina sare si piper, pasta de ardeii si am omogenizat.

Apoi am adaugat rosiile din conserva cu tot cu suc si am blenduit bine pana am obtinut o pasta fina.

Dupa 20 de minute am scos vasul din cuptor, am adaudat sosul de rosii, am acoperit din nou cu folia de aluminiu si am dat la cuptor pentru 5 minute.

Apoi am luat folia si am lasat inca 15-20 de minute, pana sosul a scazut putin.

Noi am servit alaturi de piure de cartofii si a fost perfect, parerea mea!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In locul busuiocului uscat putem pune 4-5 frunze de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui aromate, cu gutui si sos de vin