Crenvusti in aluat de paine

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2013 | 5760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 1 lingura untura
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta
  • In plus:
  • 9 bucati crenvusti de curcan
  • 3 linguri lapte
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvusti in aluat de paine:

Intr-un vas punem faina, iar in mijloc se facem o gropita unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calduta si untura.

Adaugam apoi sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Trebuie sa ne rezulte un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul,intindem putin ulei pe o planseta si impartim in 9 bilute aproximativ egale.

Intindem fiecare bila de aluat, asezam crenvurstiul si rulam.

Precedam la fel si cu restul bucatiilor pana terminam.

Asezam cornurile obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la crescut inca 20 de minute.

Inainte de a baga tava la cuptor ungem fiecare corn cu putin lapte si presaram oregano.

Dam tava la cuptor pana se rumenesc usor, vreo 20-30 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvusti in aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crenvursti in aluat (putulici)