By Bucataresele vesele!
Spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem 2 linguri de zahar si scortisoara peste ele, amestecam si dam de-o parte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul ramas si mixam bine.
Adaugam apoi uleiul si laptele.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, si o adaugam treptat peste compozitia precedenta.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Impartim aluatul si fructele in 2 parti egale.
Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam aluatul.
Peste aluat punem usor, fara sa apasam fructele razalite, scurse putin de zeama.
Dupa ce am repartizat fructele, punem deasupra cate 2 linguri din zeama lasata de acestea.
Dam apoi tavile la cuptorul preincalzit si lasam 5 minute la foc mare, apoi le lasam sa se coaca la foc mic, pana cand prajitura noastra trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a racit putem pudra deasupra putin zahar amestecat cu scortisoara.
Sa aveti pofta!
1
In locul merelor putem sa folosim cirese, visine, piersici, caise, nectarine, afine, zmeura, prune etc.