Budinca de caramel:
Sirop:
Budinca de caramel: intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!!
Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.
Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar.
Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat amidonul si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.
Fierbem pana se ingroasa, apoi dam de-o parte.
Dupa ce am facut budinca, luam o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara transparenta.
Inmuiem fiecare biscuit in cafeaua indulcita, si asezam in tava de chec astfel incat sa tapetat partea de jos a tavii.
Apoi turnam jumatate din cantitatea de budinca, acoperim iar cu un strat de biscuitii inmuiati in cafea, turnam budinca ramasa si acoperim iar cu un strat de biscuitii.
Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la frigider pentru cel putin 2 ore.
Portionam si servim.
Pofta buna!