Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete / Mancaruri cu carne

Chiftelute de pui cu sos de iaurt

In Pui la 29 Apr 2014

Tocam pieptul de pui, adaugam oul, condimentele dupa gust, mararul si usturoiul. Amestecam toate ingredientele, cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizarea completa si formam chiftelutele dupa dimensiunile dorite. Am pus apoi un vas cu apa la fiert, iar cand a inceput sa dea in clocot, am...

Friptura de vita cu rozmarin si suc de rosii

In Vita la 29 Apr 2014

Se feliaza pulpa de vita, cat mai subtire posibil. (Eventual se poate folosi un ciocan pentru carne). Daca este cazul se curata de pielita. Se asaza intr-un vas, se stropeste cu ulei si se condimenteaza (dupa gust). Se adauaga usturoiul feliat si optional morcovul taiat cubulete (Imi place tare...

Sarmalute cu carne de curcan

In Curcan la 19 Apr 2014

Tocam ceapa, morcovul il razuim si le calim si in cateva linguri de ulei , impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii /bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor,...

Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa

In Pui la 16 Apr 2014

Cum se prepara Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa Rumenim aripioarele, adaugam legumele tocate si le calim usor, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam supa de pui si cartofii taiati cuburi. Fierbem totul la foc potrivit, cat sa se patrunda cartofii, saram dupa...

Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui

In Pui la 13 Apr 2014

Cartofii taiati cubulete i-am fiert (in apa cu sare) pentru 20 de minute, aproximativ, cat se patrunda usor. Separat, am taiat pulpele de pui in fasii subtiri si le-am rumenit impreuna cu ciupercile, ceapa verde si ardeiul rosu, alaturi de un praf de sare. Apoi, am pasat cartofii cu ajutorul...

Varza calita cu costita afumata

In Porc la 11 Apr 2014

Toacam varza murata cat mai marunt si o clatim, de cateva ori, cu apa rece, Adaugam apa, atat cat sa o acopere putin si o fierbem la foc potrivit pana scade complet. Adaugam uleiul si costita afumata taiata in cuburi/fasii si o lasam in cuptor pana ce costita este bine patrunsa. Adaugam sucul de...

Orez cu piept de pui si legume

In Pui la 11 Apr 2014

Taiem pieptul de pui in cubulete mici si il rumenim la foc potrivit. Tocam apoi legumele si le calim impreuna cu carnea de pui. Cand devin translucide adaugam orezul si il prajim cam 5 minute la un loc cu carnea si legumele, amestecand ocazional. Turnam apa, saram dupa gust si fierbem totul la...

Piept de pui in sos

In Pui la 3 Apr 2014

Pieptul de pui, taiat cubulete se caleste in cateva linguri de ulei. Se adauga legumule (cu exceptia celor doua rosii) tocate marunt si se calesc impreuna pana ce acestea devin translucide. Se adauga apoi supa de pui si se potriveste de gust cu sare. Cand supa a scazut suficient adaugam bulionul...

Pulpe de pui cu fasole verde

In Pui la 28 Mar 2014

Rumenim pulpitele, adaugam fasolea verde (pastaile intregi) si restul legumelor tocate, acoperim cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce legumele devin translucide. Potrivim de gust cu sare, adaugam supa de pui si fierbem totul pana ce carnea de pui este bine patrunsa. Coloram cu suc de...

Friptura de vitel cu cartofi copti

In Vita la 18 Feb 2014

Pulpa de vitel o taiem in fasii mai groase (2-3 degete grosime....de ale mele :D ) si o spalam in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect curata. O asezam intr-un vas si o condimentam, din plin!, pe ambele parti. Adaugam apoi usturoiul feliat sau zdrobit, uleiul si vinul alb. Omogenizam,...

Pulpe de pui si cartofi la cuptor

In Pui la 18 Feb 2014

Intr-o tava de aragaz asezam pulpele de pui si cartofii taiati cuburi. Adaugam uleiul, usturoiul feliat si condimentam dupa gust.  Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce pulpele si cartofii se rumenesc usor. Ungem pulpele cu suc de rosii si le mai lasam 15-20 de minute. Optional,...

Pulpe de pui cu ghimbir

In Pui la 26 Ian 2014

Asezam pulpele intr-un vas pentru cuptor, le crestam si le umplem crestaturile cu usturoi feliat, ghimbir si ardei capia taiat pe lung. Ce ramane, asezam in tava, pe langa pulpe. Condimentam dupa gust, stropim cu ulei si adaugam apa, cam 1-2 cani, avand grija sa completam pe parcurs cu apa...

Sarmalute in foaie de varza murata

In Mancaruri cu carne la 25 Ian 2014

Tocam ceapa, o calim in cateva linguri de ulei , impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii/bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor, pentru a nu se arde. Adaugam apoi...

Carnati cu muraturi si varza acra

In Porc la 25 Dec 2013

Carnatii preparati si uscati in prealabil, se prajesc, la foc potrivit, intr-o tigaie acoperita cu un capac. Se intorc pe ambele parti pentru a se patrunde uniform. Se servesc calzi, cu un pui de mamaliguta si varza acra sau muraturi. Pofta buna!

Aripioare si cartofi copti cu rozmarin si coriandru

In Pui la 24 Dec 2013

Asezam aripioarele si cartofii feliati, intr-o tava de aragaz. Stropim cu ulei si adaugam condimentele dupa gust. Punem tava la cuptor pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

Mamaliguta in straturi

In Mancaruri cu carne la 10 Dec 2013

Incepem prin a pregati mamaliguta dupa cantitatile dorite. As recomanda ca aceasta sa fie mai moale si nu uscata prea mult. In paralel, prajim carnatii si kaizerul taiat in felii subtiri. Intr-o tava intinsa, asezam un strat de mamaliguta, cuburi de unt si cascaval ras, branza de burduf sfaramata...

Aripioare de pui cu maghiran (in sos)

In Pui la 10 Dec 2013

Asezam aripioarele in vasul cooker-ului si le rumenim selectand din MENU functia FRY pentru 10 minute. In ultimele 2 minute adaugam usturoiul feliat, kaizerul si condimentam dupa gust. Adaugam supa de pui si sucul de rosii si setam, din nou, functia FRY pentru inca 30-40 de minute. In tot acest...

Tocanita de cartofi cu carne de pui - Philips Multicooker

In Pui la 18 Noi 2013

Rumenim usor copanelele setand din MENU functia FRY pentru 10-15 minute. Tocam legumele si le adaugam peste carne, lasandu-le sa se caleasca putin. Taiem cartofii cuburi si ii asezam in vas la un loc cu restul ingredientelor. Condimentam dupa gust, adaugam supa de pui si setam din MENU functia...

Ciulama de pui cu ciuperci - Philips Multicooker

In Pui la 11 Noi 2013

Spalam bine carnea, in apa rece. O portionam si o punem la prajit, in cateva linguri cu ulei, alegand din MENU functia FRY pentru 40 de minute. Intre timp curatam ciupercile, le spalam si le lasam (intr-un ciur/sita) sa se scurga bine de apa. Cand timpul ramas ne indica 20 de minute adaugam...

Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker

In Pui la 8 Noi 2013

Asezam pulpele (spalate si curatate in prealabil) in vas si setam din MENU functia FRY pentru 30 de minute. Intre timp tocam leumele si le adaugam peste pulpe, in ultimele 5 minute. Condimentam dupa gust, turnam supa de pui, adaugam sosul de rosii/bulionul  si repornim pe functia STEW...

Supa de pui cu galuste - Philips Multicooker

In Pui la 31 Oct 2013

Umplem vasul aparatului cu 2l -2,5 l apa plata. Taiem pieptul de pui in cuburi mici si il adaugam in apa. Selectam din MENU functia BOIL si setam timpul pentru 15 minute. Inchidem capacul si pornim aparatul din butonul START. Dupa scurgerea timpului, adaugam legumele tocate marunt si cele 2...

Ghebe in sos de vin alb cu busuioc

In Pui la 23 Oct 2013

Taiem pieptul de pui in bucatele mici si il punem la prajit, pana se rumeneste usor. Adaugam ghebele (spalate bine si scurse inainte), condimentam dupa gust si le lasam cat sa se patrunda suficient. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute, turnam vinul alb si acoperim vasul...

Cartofi cu aripioare de pui la cuptor

In Pui la 23 Oct 2013

Rumenim aripioarele, adaugam ardeii feliati, usturoiul si ceapa si le calim pentru 5-10 minute. Asezam totul peste cartofii condimenati din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si rozmarin si dam tava la cuptor pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva...

Pulpe de pui in sos cu busuioc

In Pui la 21 Oct 2013

Rumenim pulpitele/copanelele, adaugam morcovul feliat si ardeii toacati marunt. Cand s-au inabusit usor, presaram condimentele si adaugam vinul alb. Lasam carnea sa fiarba pana este bine patrunsa. Punem bulionul, aromam cu busuioc si usturoi, si lasam sa scada pana sosul format ramane dens....

Varza dulce cu ciolan reteta traditionala

In Porc la 21 Oct 2013

Cum se prepara Varza dulce cu ciolan reteta traditionala Curatam ciolanul de porc si il punem intr-o oala, la rumenit. Adaugam legumele tocate si le lasam pe foc pana devin translucide. Intre timp, taiem varza  fideluta. Cand am terminat, o punem peste legume si acoperim oala...

Platoul "lenesului"

In Mancaruri cu carne la 21 Oct 2013

Dupa ce am curatat carnea si am spalat-o, o saram dupa gust si o prajim in vase separate. Pastrama de oaie o frigem pe tava sau daca exista conditii o facem la gratar. Intre timp, curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la copt intr-o tigaie acoperita cu un capac si unsa cu putin ulei. Ii...

Mazare cu copanele de pui

In Pui la 20 Sep 2013

Rumenim copanelele. Adaugam legumele taiate in cuburi mici si le calim usor. Adaugam mazarea si supa de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Condimentam dupa gust, adaugam bulionul si lasam sa dea in clocot. Presaram verdeturile tocate dupa ce am inchis focul. Sa...

Ficatei cu sos iute

In Ficat la 20 Sep 2013

Ficateii curatati, ii rumenim in cateva linguri de ulei, adaugam ardeii si usturoiul feliati, ii lasam cam 10 minute impreuna, sa isi imprumute aromele, adaugam si pasta de rosii si condimentele si lasam pe foc cat sa dea in colocot, de cateva ori. Ii servim calzi, cu un pui de mamaliguta si...

Ghiveci de legume cu pulpe de pui

In Pui la 8 Sep 2013

Prajim pulpele de pui atat cat sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele taiate in cuburi sau felii mai groase si le lasam sa fiarba inabusit, intr-o cratita acoperita, la foc potrivit. Punem supa de pui si sucul/pasta de rosii, amestecand usor fara a sfarma legumele si condimentam dupa gust. Le...

Ciulama de pui cu ciuperci

In Pui la 3 Sep 2013

Rumenim copanelele usor, adaugam ceapa tocata si o lasam pana devine translucida. Punem ciupercutele (eu le-am prajit putin inainte :) ), supa de pui, saram dupa gust si lasam sa fiarba totul, la foc potrivit pentru 15-20 de minute. Adaugam si smantana, amestecam usor si o lasam cat sa dea...

Afisate 61 - 90 din 143 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]