Rumenim usor pulpitele (folosind programul FRY), adaugam ceapa tocata si o calim 5 minute, cat sa devina translucida.
Legumele le taiem in cuburi mai maricele si le punem in vasul cooker-ului, peste pulpite. Adaugam supa de pui si selectam de aceasta data programul BOIL (daca nu va...
Prajim carnea in cele doua linguri cu ulei pana ce se rumeneste foarte bine.
Adaugam apoi cateii de usturoi feliati si ii prajim putin impreuna cu carnea.
Coloram cu bulion. condimentam dupa gust si presaram busuiocul. Adaugam apa si acoperim vasul cu un capac, lasand sa fiarba totul pana...
Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea completa. (Pastram umplutura la rece, pentru o ora - doua). Formam apoi chiftelutele in palma...
Rumenim usor copanelele, folosindu-ne de programul FRY (multicooker).
Adaugam legumele tocate si le calim pentru 5 minute.
Adaugam apoi supa de pui si selectam programul BOIL.
In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam mazarea si cartofii taiati in cuburi mici, continuand...
Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida.
Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea completa.
Condimentam cu sare si oregano, coloram cu suc de rosii si fierbem totul pana ce sosul...
Pentru ca stiti povestea cuptorului meu... care coace timp luuuung , am ales ca mai intai sa fierb cartofii cam 20 de minute, iar pulpitele sa le rumenesc usor in putin ulei, adaugand peste acestea si ceapa, usturoiul si ardeiul feliate dupa plac.
Am scurs apoi cartofii de apa in care au...
Curatam carnea de pielita, o spalam in apa rece pana ce ramane curata si o punem la fiert atat cat este necesar. O scurgem apoi de apa si o trecem printr-un jet de apa fierbinte pentru a elimina resturile din timpul fierberii.
Intr-o craticioara adaugam uleiul, carnea de vita si legumele...
Rumenim usor aripioarele de pui.
Adaugam legumele tocate marunt si le calim pana ce devin translucide.
Taiem ciupercile in cuburi mici si le punem peste aripiaorele de pui, adaugand si supa.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba totul pentru 30 de minute aproximativ.
Saram...
Spalam pieptul de pui si il taiem in fasii subtiri.
Ouale le batem spuma impreuna cu condimentele.
Fasiile de pui le trecem prin faina, iar mai apoi prin ouale batute spuma.
Le prajim la foc potrivit pana se rumenesc bine.
Le scoatem apoi intr-un vas in care am asezat servetele de...
Curatam pieptul de pui, il sapalam bine si il taiem in felii. Il saram, il stropim cu ulei si il coacem la 150 de grade aproximativ pana ce se rumeneste usor. (Am folosit cooker-ul)
Intre timp curatam usturoiul, feliem cateii si ii saram. Ii maruntim si ii pasam impreuna cu o...
Fierbem fasolea pentru 30 de minute, alegand din MENU functia BOIL.
O scurgem de apa in care a fiert si o clatim cu apa calda.
Tocam legumele si le calim 10-15 minute, folosind functia FRY.
Cand devin translucide adaugam rasolul (bine spalat si curatat, taiat in bucati) fasolea si apa,...
Pentru un gust mai intens, coacem usor ardeiul capia. Ulterior il curatam de coaja si de seminte.
Intre timp, cu ajutorul ciocanului de carne, fragezim pieptul de pui. Il saram dupa gust si presaram putin cascaval pe toata suprafata acestuia.
Ardeiul capia il umplem cu restul de cascaval...
Carnea, taiata in cuburi mici, se pune intr-o craticiora impreuna cu un pahar, doua, de apa (sau atat cat sa o acopere complet). O fierbem inabusit pana ce apa scade integral, iar carnea este patrunsa.
Daca este necesar adaugam si cele 2 linguri cu ulei si rumenim usor carnea.
Adaugam...
Taiem dovleceii la unul din capete, le razuim miezul si il scoatem cu grija, pentru a nu sparge/crapa dovleceii.
Tocam legumele, le calim in cele 2-3 linguri cu ulei , atat cat sa devina translucide, adaugam sucul de rosii si continuam calirea pentru inca...
Taiem pieptul de pui si il rumenim usor.
Adaugam legumele tocate marunt si le calim impreuna cu pieptul de pui pana ce devin translucide.
Pastaile, intregi sau taiate in bucati mai mici, le adaugam peste carne si legume, impreuna cu o cescuta cu apa.
Acoperim vasul cu un capac si le...
Inabusim ficateii pentru 30 de minute (am folosit programul BAKE si am adaugat apa cat sa ii acopere), dupa care adaugam uleiul si ardeiul capia, usturoiul si verdeturile tocate marunt.
Selectam cooker-ul pe functia FRY pentru 20 de minute.
Rumenim ficateii usor, ii condimentam dupa gust si...
Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam in interior cu apa rece, avand grija sa nu ii spargem.
Tocam legumele, le calim in putin ulei pana ce devin translucide, dupa care adaugam sucul de rosii si continuam prajirea inca 2-3 minute.
Incorporam orezul si adaugam carnea toacta de...
Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf.
Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei , adaugandu-se orezul.
Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, verdeata, tocata marunt si dupa...
Pieptul de pui, il taiem in jumatate si il batem cu ciocanul, cat sa se fragezeasca carnea. O condimentam cu sare si piper dupa gust si o rumenim pe tava incinsa.
In paralel, feliem dovleceii si kaizerul, le coacem pe tava si le asezam intr-un vas termorezistent. Taiem in cuburi mici ardeiul,...
Pipotele se rumenesc usor, se potrivesc de gust cu sare si adaugam peste acestea usturoiul si ceapa verde tocate marunt. Le calim 2-3 minute, avand grija ca ceapa verde sa isi pastreze culoarea.
In paralel, feliem cartofii, ii condimentam cu sare si rozmarin si ii coacem/prajim cu putin ulei,...
Cum se prepara Reteta de varza dulce cu afumatura, o mancare pe placul gurmanzilor
Rumenim afumatura in cele 2 linguri cu ulei, adaugam morcovii, ceapa si ardeiul tocate marunt si le calim usor. Varza o taiem fideluta si o adaugam peste afumatura. Turnam cescuta cu apa (sa ajutam...
Carnea se fierbe pana ce se poate patrunde relativ usor. In acest moment, saram dupa gust si adaugam legumele intregi. Continuam fierberea atat cat este necesar. Rasolul se serveste cald, alaturi de mujdeiul de usturoi.
Pofta buna!
Carnea o inabusim in cateva linguri cu ulei (3-4 maxim), adaugam ceapa si ardeiul gras tocate marunt, acoperim tigaia cu un capac pentru cateva minute cat sa se patrunda legumele, dupa care condimentam dupa gust si adaugam sucul de rosii. Continuam fierberea la foc potrivit pana ce sucul de rosii...
Carnea de pui o rumenim in cele doua linguri cu ulei, folosind programul FRY pentru 15 minute aproximativ. In ultimele 3-4 minute ale programului, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecand ocazional. Restul legumelor le taiem in cuburi sau le feliem in bucati mai mari, le punem peste carne...
Tocam ceapa marunt si o rumenim usor, impreuna cu 1-2 linguri cu ulei, folosind functia FRY, selectata pentru 15 minute aproximativ. Adaugam pieptul de pui taiat in cuburi mici si saram dupa gust. Lasam carnea sa se patrunda usor pana la terminarea programului. Adaugam apoi supa de pui si...
Pulpa de vita o condimentam dupa gust, alegand condimentele preferate (eu le-am folosit pe toate cele enumerate), o asezam in vasul multicooker-ului si o stropim cu ulei, adaugam un pahar cu apa si selectam din MENU programul BAKE la o temperatura de 180 de grade pentru 55 de minute, timpul maxim...
Curatam cartofii cu ajutorul unui burete abraziv, ii asezam in vasul multicooker-ului (sau intr-un vas de cuptor), ii condimentam din plin si ii coacem la 180 de grade pentru 40 de minute, adaugand putin ulei. In paralel rumenim pulpitele si pregatim sosul de usturoi din ingredientele date (le-am...
Rumenim copanelele cam 10 minute, folosind programul FRY, tocam legumele si le adaugam peste carnea de pui, continuand prajirea pentru inca 2-3 minute. Condimentam dupa gust, adaugam mazarea si supa de legume sau de pui, selectam programul STEW (pentru tocana) si inchidem capacul. In ultimele...
Carnea (spalata in prealabil) se aseaza intr-un vas si se condimenteaza cu sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc si rozmarin, se adauga usturoiul maruntit si se stropeste cu ulei de masline si vin. Se acopera vasul cu o folie allimentara si se pastreaza la rece aproximativ 48 de ore. Se...
Incepem prin a pregati chiftelutele: carnea tocata o amestecam cu restul ingredientelor pana la omogenizarea completa. Din compozitia rezultata formam bilute de marime potrivita, le trecem prin faina si le prajim, la foc potrivit, in uleiul incalzit in prealabil. ( (Multicooker: Se foloseste...
Ghiveci - Deliciu de toamna?! (Multicooker)
Rumenim usor pulpitele (folosind programul FRY), adaugam ceapa tocata si o calim 5 minute, cat sa devina translucida. Legumele le taiem in cuburi mai maricele si le punem in vasul cooker-ului, peste pulpite. Adaugam supa de pui si selectam de aceasta data programul BOIL (daca nu va...
Pui in sos de rosii (cu paste)
Prajim carnea in cele doua linguri cu ulei pana ce se rumeneste foarte bine. Adaugam apoi cateii de usturoi feliati si ii prajim putin impreuna cu carnea. Coloram cu bulion. condimentam dupa gust si presaram busuiocul. Adaugam apa si acoperim vasul cu un capac, lasand sa fiarba totul pana...
Chiftelute in sos picant de rosii
Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea completa. (Pastram umplutura la rece, pentru o ora - doua). Formam apoi chiftelutele in palma...
Mazare cu legume si copanele de pui
Rumenim usor copanelele, folosindu-ne de programul FRY (multicooker). Adaugam legumele tocate si le calim pentru 5 minute. Adaugam apoi supa de pui si selectam programul BOIL. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam mazarea si cartofii taiati in cuburi mici, continuand...
Musaca cu vinete coapte si piept de pui
Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida. Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea completa. Condimentam cu sare si oregano, coloram cu suc de rosii si fierbem totul pana ce sosul...
Pulpite cu cartofi (la cuptor)
Pentru ca stiti povestea cuptorului meu... care coace timp luuuung , am ales ca mai intai sa fierb cartofii cam 20 de minute, iar pulpitele sa le rumenesc usor in putin ulei, adaugand peste acestea si ceapa, usturoiul si ardeiul feliate dupa plac. Am scurs apoi cartofii de apa in care au...
Pulpa de vita in sos
Curatam carnea de pielita, o spalam in apa rece pana ce ramane curata si o punem la fiert atat cat este necesar. O scurgem apoi de apa si o trecem printr-un jet de apa fierbinte pentru a elimina resturile din timpul fierberii. Intr-o craticioara adaugam uleiul, carnea de vita si legumele...
Tocanita de ciuperci cu aripioare de pui
Rumenim usor aripioarele de pui. Adaugam legumele tocate marunt si le calim pana ce devin translucide. Taiem ciupercile in cuburi mici si le punem peste aripiaorele de pui, adaugand si supa. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba totul pentru 30 de minute aproximativ. Saram...
"Degetele" picante de pui
Spalam pieptul de pui si il taiem in fasii subtiri. Ouale le batem spuma impreuna cu condimentele. Fasiile de pui le trecem prin faina, iar mai apoi prin ouale batute spuma. Le prajim la foc potrivit pana se rumenesc bine. Le scoatem apoi intr-un vas in care am asezat servetele de...
Piept de pui cu mujdei de usturoi
Curatam pieptul de pui, il sapalam bine si il taiem in felii. Il saram, il stropim cu ulei si il coacem la 150 de grade aproximativ pana ce se rumeneste usor. (Am folosit cooker-ul) Intre timp curatam usturoiul, feliem cateii si ii saram. Ii maruntim si ii pasam impreuna cu o...
Fasole cu rasol afumat
Fierbem fasolea pentru 30 de minute, alegand din MENU functia BOIL. O scurgem de apa in care a fiert si o clatim cu apa calda. Tocam legumele si le calim 10-15 minute, folosind functia FRY. Cand devin translucide adaugam rasolul (bine spalat si curatat, taiat in bucati) fasolea si apa,...
Rulada de pui cu ardei copt
Pentru un gust mai intens, coacem usor ardeiul capia. Ulterior il curatam de coaja si de seminte. Intre timp, cu ajutorul ciocanului de carne, fragezim pieptul de pui. Il saram dupa gust si presaram putin cascaval pe toata suprafata acestuia. Ardeiul capia il umplem cu restul de cascaval...
Tocanita de ceapa cu pulpa de porc
Carnea, taiata in cuburi mici, se pune intr-o craticiora impreuna cu un pahar, doua, de apa (sau atat cat sa o acopere complet). O fierbem inabusit pana ce apa scade integral, iar carnea este patrunsa. Daca este necesar adaugam si cele 2 linguri cu ulei si rumenim usor carnea. Adaugam...
Dovlecei umpluti cu carne de pui
Taiem dovleceii la unul din capete, le razuim miezul si il scoatem cu grija, pentru a nu sparge/crapa dovleceii. Tocam legumele, le calim in cele 2-3 linguri cu ulei , atat cat sa devina translucide, adaugam sucul de rosii si continuam calirea pentru inca...
Fasole galbena cu piept de pui si sos de rosii
Taiem pieptul de pui si il rumenim usor. Adaugam legumele tocate marunt si le calim impreuna cu pieptul de pui pana ce devin translucide. Pastaile, intregi sau taiate in bucati mai mici, le adaugam peste carne si legume, impreuna cu o cescuta cu apa. Acoperim vasul cu un capac si le...
Ficatei cu sos
Inabusim ficateii pentru 30 de minute (am folosit programul BAKE si am adaugat apa cat sa ii acopere), dupa care adaugam uleiul si ardeiul capia, usturoiul si verdeturile tocate marunt. Selectam cooker-ul pe functia FRY pentru 20 de minute. Rumenim ficateii usor, ii condimentam dupa gust si...
Ardei capia umpluti
Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam in interior cu apa rece, avand grija sa nu ii spargem. Tocam legumele, le calim in putin ulei pana ce devin translucide, dupa care adaugam sucul de rosii si continuam prajirea inca 2-3 minute. Incorporam orezul si adaugam carnea toacta de...
Ardei umpluti cu carne de porc
Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf. Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei , adaugandu-se orezul. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, verdeata, tocata marunt si dupa...
Piept de pui (pe tava) cu dovlecei copti
Pieptul de pui, il taiem in jumatate si il batem cu ciocanul, cat sa se fragezeasca carnea. O condimentam cu sare si piper dupa gust si o rumenim pe tava incinsa. In paralel, feliem dovleceii si kaizerul, le coacem pe tava si le asezam intr-un vas termorezistent. Taiem in cuburi mici ardeiul,...
Pipote cu cartofi copti si mamaliguta
Pipotele se rumenesc usor, se potrivesc de gust cu sare si adaugam peste acestea usturoiul si ceapa verde tocate marunt. Le calim 2-3 minute, avand grija ca ceapa verde sa isi pastreze culoarea. In paralel, feliem cartofii, ii condimentam cu sare si rozmarin si ii coacem/prajim cu putin ulei,...
Reteta de varza dulce cu afumatura, o mancare pe placul gurmanzilor
Cum se prepara Reteta de varza dulce cu afumatura, o mancare pe placul gurmanzilor Rumenim afumatura in cele 2 linguri cu ulei, adaugam morcovii, ceapa si ardeiul tocate marunt si le calim usor. Varza o taiem fideluta si o adaugam peste afumatura. Turnam cescuta cu apa (sa ajutam...
Rasol de gaina
Carnea se fierbe pana ce se poate patrunde relativ usor. In acest moment, saram dupa gust si adaugam legumele intregi. Continuam fierberea atat cat este necesar. Rasolul se serveste cald, alaturi de mujdeiul de usturoi. Pofta buna!
"Cuib" de spaghetti cu carne tocata
Carnea o inabusim in cateva linguri cu ulei (3-4 maxim), adaugam ceapa si ardeiul gras tocate marunt, acoperim tigaia cu un capac pentru cateva minute cat sa se patrunda legumele, dupa care condimentam dupa gust si adaugam sucul de rosii. Continuam fierberea la foc potrivit pana ce sucul de rosii...
Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)
Carnea de pui o rumenim in cele doua linguri cu ulei, folosind programul FRY pentru 15 minute aproximativ. In ultimele 3-4 minute ale programului, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecand ocazional. Restul legumelor le taiem in cuburi sau le feliem in bucati mai mari, le punem peste carne...
Ciulama de pui
Tocam ceapa marunt si o rumenim usor, impreuna cu 1-2 linguri cu ulei, folosind functia FRY, selectata pentru 15 minute aproximativ. Adaugam pieptul de pui taiat in cuburi mici si saram dupa gust. Lasam carnea sa se patrunda usor pana la terminarea programului. Adaugam apoi supa de pui si...
Cartofi copti cu friptura de vita
Pulpa de vita o condimentam dupa gust, alegand condimentele preferate (eu le-am folosit pe toate cele enumerate), o asezam in vasul multicooker-ului si o stropim cu ulei, adaugam un pahar cu apa si selectam din MENU programul BAKE la o temperatura de 180 de grade pentru 55 de minute, timpul maxim...
Cartofi noi copti cu pulpite de pui
Curatam cartofii cu ajutorul unui burete abraziv, ii asezam in vasul multicooker-ului (sau intr-un vas de cuptor), ii condimentam din plin si ii coacem la 180 de grade pentru 40 de minute, adaugand putin ulei. In paralel rumenim pulpitele si pregatim sosul de usturoi din ingredientele date (le-am...
Mazare cu copanele (Multicooker)
Rumenim copanelele cam 10 minute, folosind programul FRY, tocam legumele si le adaugam peste carnea de pui, continuand prajirea pentru inca 2-3 minute. Condimentam dupa gust, adaugam mazarea si supa de legume sau de pui, selectam programul STEW (pentru tocana) si inchidem capacul. In ultimele...
Friptura de miel cu sos de usturoi verde
Carnea (spalata in prealabil) se aseaza intr-un vas si se condimenteaza cu sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc si rozmarin, se adauga usturoiul maruntit si se stropeste cu ulei de masline si vin. Se acopera vasul cu o folie allimentara si se pastreaza la rece aproximativ 48 de ore. Se...
Chiftelute in sos de rosii
Incepem prin a pregati chiftelutele: carnea tocata o amestecam cu restul ingredientelor pana la omogenizarea completa. Din compozitia rezultata formam bilute de marime potrivita, le trecem prin faina si le prajim, la foc potrivit, in uleiul incalzit in prealabil. ( (Multicooker: Se foloseste...