Cartofii taiati cubulete i-am fiert (in apa cu sare) pentru 20 de minute, aproximativ, cat se patrunda usor. Separat, am taiat pulpele de pui in fasii subtiri si le-am rumenit impreuna cu ciupercile, ceapa verde si ardeiul rosu, alaturi de un praf de sare.
Apoi, am pasat cartofii cu ajutorul celor 50 gr de unt (nu este nicio tragedie daca raman bucati mai mari), am condimentat din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si oregano (uscate), am adaugat ouale si smantana, am presarat patrunjel proaspat tocat si am omogenizat toate ingredientele. Am uns apoi o tava de yena cu putin unt, am turnat compozitia de cartofi si am incorporat fasiile de carne si ciuperci. Daca este necesar se mai aduga putina sare. Am dat tava la cuptor pana ce cartofii s-au rumenit frumos.
Se servesc calzi, au o textura pufoasa, spumoasa.
Pofta buna!