Pulpe de pui cu ghimbir

de Dya Daniela Andrei in Pui, 26 Ian 2014 | 6235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui (de ferma)
  • o bucata de ghimbir
  • o capatana de usturoi
  • un ardei capia rosu
  • 100 ml de ulei
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute (uscat) macinat

Pentru garnitura:

  • 1/2 kg cartofi
  • condimente dupa gust: sare, piper, coriandru si tarhon

Pentru sos:

  • o capatana de usturoi
  • 2 linguri cu smantana
  • sare dupa gust
  • o lingura cu ulei
  • cateva fire de marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ghimbir:

Asezam pulpele intr-un vas pentru cuptor, le crestam si le umplem crestaturile cu usturoi feliat, ghimbir si ardei capia taiat pe lung. Ce ramane, asezam in tava, pe langa pulpe. Condimentam dupa gust, stropim cu ulei si adaugam apa, cam 1-2 cani, avand grija sa completam pe parcurs cu apa fierbinte, pentru a evita uscarea carnii. Dam tava/vasul la cuptor pana ce carnea este bine patrunsa.

Intre timp, pregatim cartofii. Ii taiem cuburi, ii condimentam si ii prajim la foc mediu, intr-o tigaie acoperita cu capac si fara a amesteca printre ei. Ii lasam pana ce s-au inabusit suficient, dupa care inlaturam capacul, pentru a se elimina tot surplusul de abur format. In timpul prajirii se amesteca de 1-2 ori maxim, avand grija sa nu se sfarame. In acest fel, cartofii vor capata o crusta usor crocanta, dar vor ramane moi si pufosi in interior.

Pentru sosi: pisam usturoiul, il pasam adaugand o lingura cu ulei si sare dupa gust, pana devine cremos. Adaugam smantana si mararul tocat, omogenizam si il pastram la rece pana la servire.


Pulpele se servesc calde impreuna cu garnitura de cartofi si cu sosul de usturoi alaturi. Sa va fie de bine!

TIPS-URI

1

Se servesc cu multa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de mustar si castraveti