Pulpe de pui cu ghimbir

de Dya Daniela Andrei in Pui, 26 Ian 2014 | 6286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui (de ferma)
  • o bucata de ghimbir
  • o capatana de usturoi
  • un ardei capia rosu
  • 100 ml de ulei
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute (uscat) macinat

Pentru garnitura:

  • 1/2 kg cartofi
  • condimente dupa gust: sare, piper, coriandru si tarhon

Pentru sos:

  • o capatana de usturoi
  • 2 linguri cu smantana
  • sare dupa gust
  • o lingura cu ulei
  • cateva fire de marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ghimbir:

Asezam pulpele intr-un vas pentru cuptor, le crestam si le umplem crestaturile cu usturoi feliat, ghimbir si ardei capia taiat pe lung. Ce ramane, asezam in tava, pe langa pulpe. Condimentam dupa gust, stropim cu ulei si adaugam apa, cam 1-2 cani, avand grija sa completam pe parcurs cu apa fierbinte, pentru a evita uscarea carnii. Dam tava/vasul la cuptor pana ce carnea este bine patrunsa.

Intre timp, pregatim cartofii. Ii taiem cuburi, ii condimentam si ii prajim la foc mediu, intr-o tigaie acoperita cu capac si fara a amesteca printre ei. Ii lasam pana ce s-au inabusit suficient, dupa care inlaturam capacul, pentru a se elimina tot surplusul de abur format. In timpul prajirii se amesteca de 1-2 ori maxim, avand grija sa nu se sfarame. In acest fel, cartofii vor capata o crusta usor crocanta, dar vor ramane moi si pufosi in interior.

Pentru sosi: pisam usturoiul, il pasam adaugand o lingura cu ulei si sare dupa gust, pana devine cremos. Adaugam smantana si mararul tocat, omogenizam si il pastram la rece pana la servire.


Pulpele se servesc calde impreuna cu garnitura de cartofi si cu sosul de usturoi alaturi. Sa va fie de bine!

TIPS-URI

1

Se servesc cu multa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel crocant din pulpe de pui