Varza dulce cu ciolan reteta traditionala este un fel de mancare traditional romanesc, cu radacini adanc in bucataria rurala. Aceasta reteta simpla, dar extrem de satisfacatoare, combina gustul delicat si dulce al varzei cu savoarea bogata a ciolanului de porc, rezultand un preparat reconfortant si plin de arome. Este o mancare potrivita pentru o masa copioasa de familie sau pentru a aduce un strop de caldura si confort in zilele reci de iarna.
Cum se prepara Varza dulce cu ciolan reteta traditionala
Curatam ciolanul de porc si il punem intr-o oala, la rumenit. Adaugam legumele tocate si le lasam pe foc pana devin translucide. Intre timp, taiem varza fideluta. Cand am terminat, o punem peste legume si acoperim oala cu un capac, pentru a fierbe inabusit.
Nu este necesar sa adaugam apa, pentru ca isi va lasa varza suficient cat sa fiarba. Potrivim de gust cu sare, coloram cu pasta de rosii si o lasam sa mai dea de 2-3 ori in clocot. Presaram si cimbru uscat, atat cat sa isi ia din aroma acestuia.Serviti cu ardei iuti sau salata de ardei iuti cu ceapa. Recomandam si sarmalute in foi de varza
Pofta buna!
1
Pentru a nu ma chinui cu taiatul ciolanului, il cumpar intotdeauna sectionat.