Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa este un fel de mâncare tradițional românesc, îndrăgit pentru simplitatea și savoarea sa. Această rețetă combină ingrediente de bază precum cartofii și aripioarele de pui, transformându-le într-o mâncare reconfortantă, plină de arome. Tocănița este adesea preparată în timpul sezonului rece, fiind considerată o mâncare satioasă și hrănitoare. Rețeta este flexibilă, permițând adăugarea diferitelor legume și condimente pentru a se potrivi preferințelor fiecărei familii.
Cum se prepara Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa
Rumenim aripioarele, adaugam legumele tocate si le calim usor, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam supa de pui si cartofii taiati cuburi. Fierbem totul la foc potrivit, cat sa se patrunda cartofii, saram dupa gust si coloram cu suc de rosii. Lasam pe foc pana ce sosul format are aspect legat. La sfarsit presaram verdeturile tocate marunt. Servim alaturi de mamaliguta si muraturi asortate. Recomandam si aripioare lipicioase
Pofta buna!