Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se rumeneste usor fideaua.
In tot acest timp se pregateste siropul. Intr-o craticioara, se adauga...
Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic.
Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea completă, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească 5 minute (la temperatura camerei)....
Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă.
Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt,...
Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul.
Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele.
Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa.
Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului,...
Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si adaugam semintele de la pastaia de vanilie.
Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa.
Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm...
Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare.
Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut.
Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina.
Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura....
Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic.
Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet.
Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung.
Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat.
Se scot pe...
Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o...
Pentru inghetata:
Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la congelator pentru una-doua ore.
Pentru pregatirea clatitelor:
Într-un bol adaugam...
Zaharul se bate spuma cu albusurile.
Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa.
Se mixeaza pana la omogenizarea completa.
Se incorporeaza jumatate din cantitatea de...
Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios.
Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire.
Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao...
Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala.
Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios.
Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu...
Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale.
Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea completă.
Se presară făina cernuta împreună cu praful de copt, coaja de portocală si se...
Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze.
Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa.
Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se...
Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece.
Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert.
Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute.
Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu).
Se...
Pentru blat procedăm astfel:
Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm...
Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.
Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios.
Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă...
Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit.
Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet.
Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă, după care se pune din nou pe aragaz.
Zahărul...
Începem prin a pregăti clătitele:
Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută, zaharul şi un praf de sare.
Bicarbonatul îl adăugăm peste apa fierbinte, amestecăm energic şi turnăm...
Bananele se paseaza bine.
Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical .
Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite, intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei.
Se ung apoi cu crema de branza, se adauga stafidele si se...
Pentru blat procedam astfel:
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.
Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.
Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este...
Se trece branza prin razatoare.
Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei).
Se adauga putina sare si faina.
Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig).
Din aluatul...
Intr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu.
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa.
Adaugam ciocolata (la temperatura camerei) si amestecam pentru incorporarea completa.
Adaugam faina impreuna cu praful de copt si...
Pentru foi:
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare.
Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga...
Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare.
Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele.
Se obtine un aluat asemanator celui de chec.
Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor.
Se ung...
Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.
Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele.
Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor.
Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din...
Se pun la foc potrivit, intr-o craticioara mai mare, laptele, cacaoa, ciocolata, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul. Se amesteca ingredientele usor, pentru omogenizarea completa.
Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit.
Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de...
Dovleacul se spala, se taie in jumatate si se curata de seminte.
Miezul de nuca, stafidele si visinele se amesteca cu zaharul.
Dovleacul se umple cu amestecul de nuca, stafide si visine.
Se asaza intr-un vas termorezistent si se coace pana este bine patruns.
Se serveste cald. Pofta...
Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi.
Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului.
Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare.
Ungem un vas de yena cu ulei sau unt, adaugam foile de placinta si turnam compozitia.
Daca este...
Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida.
O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute.
Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita.
Amestecam usor si adaugam ouale, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala. Treptat turnam laptele si cu...
Desert kataif cu alune si fistic
Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se rumeneste usor fideaua. In tot acest timp se pregateste siropul. Intr-o craticioara, se adauga...
Crinkles cu portocala
Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea completă, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească 5 minute (la temperatura camerei)....
Biscuiti (crinkles) cu lamaie
Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt,...
Faguri
Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul. Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele. Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa. Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului,...
Fursecuri Shortbread
Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa. Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm...
Cornulete cu rahat
Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare. Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut. Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina. Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura....
Banane caramelizate cu inghetata de vanilie
Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic. Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet. Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung. Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat. Se scot pe...
Inghetata cu fructe de padure
Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o...
Clatite cu inghetata si ciocolata
Pentru inghetata: Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la congelator pentru una-doua ore. Pentru pregatirea clatitelor: Într-un bol adaugam...
Chec de cacao cu nuca
Zaharul se bate spuma cu albusurile. Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se incorporeaza jumatate din cantitatea de...
Batoane cu mac
Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire. Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao...
Tarta cu branza si fructe de padure
Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu...
Chec cu portocale şi fructe de pădure
Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale. Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea completă. Se presară făina cernuta împreună cu praful de copt, coaja de portocală si se...
Dulceata de trandafiri
Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze. Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa. Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se...
Sirop de Trandafir
Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece. Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute. Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu). Se...
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata
Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm...
Tarta cu fructe de padure
Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă...
Caramel
Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit. Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet. Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă, după care se pune din nou pe aragaz. Zahărul...
Clatite cu dragoste
Începem prin a pregăti clătitele: Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută, zaharul şi un praf de sare. Bicarbonatul îl adăugăm peste apa fierbinte, amestecăm energic şi turnăm...
Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)
Bananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical . Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite, intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Se ung apoi cu crema de branza, se adauga stafidele si se...
Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)
Pentru blat procedam astfel: Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt. Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este...
Saratele cu unt
Se trece branza prin razatoare. Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei). Se adauga putina sare si faina. Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig). Din aluatul...
Chocolate Crinkles
Intr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura camerei) si amestecam pentru incorporarea completa. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si...
Alba ca Zapada
Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare. Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga...
Briose cu zmeura
Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele. Se obtine un aluat asemanator celui de chec. Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor. Se ung...
Briose cu ciocolata
Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele. Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor. Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din...
Tree Brownies
Se pun la foc potrivit, intr-o craticioara mai mare, laptele, cacaoa, ciocolata, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul. Se amesteca ingredientele usor, pentru omogenizarea completa. Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit. Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de...
Dovleac umplut
Dovleacul se spala, se taie in jumatate si se curata de seminte. Miezul de nuca, stafidele si visinele se amesteca cu zaharul. Dovleacul se umple cu amestecul de nuca, stafide si visine. Se asaza intr-un vas termorezistent si se coace pana este bine patruns. Se serveste cald. Pofta...
Placinta de dovleac cu stafide
Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului. Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare. Ungem un vas de yena cu ulei sau unt, adaugam foile de placinta si turnam compozitia. Daca este...
Gogosi glazurate
Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam usor si adaugam ouale, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala. Treptat turnam laptele si cu...