Batoane cu mac

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 5383 vizualizari

 

A fost o perioada in care a luat amploare toata nebunia asta cu batoanele umplute! Eu abia acum reusesc sa scriu reteta :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina
  • un cub de drojdie
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr zahar
  • 80 ml ulei

Pentru umplut ne sunt necesare:

  • 200 gr rahat sau/si
  • crema de cacao: 4 linguri cu cacao, zahar dupa gust, 2 albusuri

 Pentru uns:

  • galbenus de ou

Optional: mac  

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios.

Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire.

Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao si zahar).

Se ruleaza si se unge cu galbenus de ou.

Se presara mac si se asaza intr-o tava de cuptor.

Se coc la 160 de grade pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

ieri la 09:42

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

pe 03.02 la 13:59

Pastrav la cuptor cu vegetale - Reteta simpla si savuroasa

pe 03.02 la 13:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei