Cand eram mici, mama ne rasfata mereu cu prajiturele, anii au treut si le-am uitat magia. Am regasit forma de faguri ascunsa intr-un dulap in balcon. Astfel, am readus bucuria copilariei, dar de aceasta data, in zambetul Rebecai.
Reteta este din caietul foarte vechi ("nascut" o data cu mine) al mamei.
Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul.
Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele.
Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa.
Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului, lasand-o cateva minute pentru a se incalzi bine.
Cu ajutorul unei lingurite, luam cate putin din compozitie si o turnam pe forma incinsa (la o oarecare distanta, pentru a evita lipirea intre faguri).
Inchidem forma si o lasam pe foc aproximativ un minut, atat cat fagurii sa devina aurii.
Fagurii astfel copti se ung cu crema de ciocolata ori cu dulceata, dupa plac.
Sa aveti pofta!
1
Daca sunt prea colorati, culoare maronie intensa, fagurii raman uscati. De aceea e bine sa se rumeneasca usor.