Pentru clatite ne sunt necesare:
Pentru inghetata ne sunt necesare:
Suplimentar: o ciocolata neagra, fructe de padure proaspete
Pentru inghetata:
Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la congelator pentru una-doua ore.
Pentru pregatirea clatitelor:
Într-un bol adaugam cele două ouă, făina cernută, zaharul şi un praf de sare. Turnam apoi laptele si apa minerala si amestecam pana la omogenizarea completa. Din această compoziţie, coacem clatitele la foc potrivit, pe ambele părţi, atât cât să se rumenească frumos.
Pe fiecare foaie de clatita calda adaugam ciocolata si o intindem pe intreaga suprafata. Adaugam si una-doua cupe de inghetata, ornam cu fructe de padure proaspete si cu ciocolata.
Se serveste cu pofta!